Zakupci na Cvetnoj pijaci u Nišu mirno rasturili svoje tezge i otišli, iako su najavili proteste 1Foto: V. Torović

Iako su najavljivali da će se suprostaviti odluci “ Tržnice“ , prema kojoj Cvetna pijaca danas prestaje sa radom, preostali zakupci nisu protestovali, već su mirno rasturili svoje tezge.

Većina zakupaca već je preselila svoja tezge na Tvrđavsku ili Bulevarsku pijacu u Nišu, ali njih dvadesetak je ostalo da radi na Cvetnoj pijaci tvrdeći da im je obećano da mogu da budu na tom mestu do kraja marta.

Milivoje Tanasković, jedan od zakupaca, juče je objasnio da su početkom godine platili po 20.000 dinara za pravo prečeg zakupa za tezge.

„To znači da možemo da budemo na Cvetnoj pijaci do kraja marta. Sad nas teraju i naloženo nam je da se iselimo do 9. februara“, kazao je on.

Tanasković je podsetio da većina tih zakupaca izdržava svoje porodice od tog posla.

„Plaćam zakup šest tezgi na Cvetnoj pijaci. Od toga živi cela moja porodica, kao i sinovi sa svojim porodicama. Ne znam od čega ćemo ubuduće da živimo. Nas su prevarili jer su nam naplatili pravo prečeg zakupa, mada nam je direktor JP“ Tržnica “ Goran Đorđević rekao da će nam vratiti novac. Ne treba mi taj novac, samo želim da mi omoguće da radim“, istakao je Tanasković.
Cvetna pijaca, koja se nalazi pored same Tvrđave u Nišu, otvorena je 2000. godine sa namerom da se tu prodaje isključivo cveće. Međutim, pošto nije bilo dovoljno prodavaca cveća, pijaca je već godinama pretvorena u pravi buvljak.
Tezge su potpuno zatvorile Beogradsku kapiju, inače najlepši ulaz na Tvrđavi u Nišu.
Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari