U Fabrici smrznutog povrća ABC Food u Ruskom Krsturu svečano je otvoren novi pogon u koji je ova kompanija investirala oko sedam miliona evra. Svečanom otvaranju je prisustvovao i Miloš Bugarin, predsednik Privredne komore Srbije koji je zajedno sa Marijom Štejnfeld, generalnom direktoricom ABC Fud pustio u rad novi pogon.

U Fabrici smrznutog povrća ABC Food u Ruskom Krsturu svečano je otvoren novi pogon u koji je ova kompanija investirala oko sedam miliona evra. Svečanom otvaranju je prisustvovao i Miloš Bugarin, predsednik Privredne komore Srbije koji je zajedno sa Marijom Štejnfeld, generalnom direktoricom ABC Fud pustio u rad novi pogon. Prema rečima Marije Štajnfeld, sa ovim proširenjem, fabrika smrznutog povrća u Ruskom Krsturu postala najveća takva fabrika u Vojvodini, a plan je da su njoj ove godine proizvede 15.000 tona smrznutog povrća. Prodavaćemo najkvalitetnije smrznuto povrće u regionu i planiramo da povećamo izvoz smrznutog povrća kao zaštićene robne marke na tržište Evropske unije. Inače, naša kompanija najveći deo svoje proizvodnje izvozi u zemlje Evrope još od 1980. godine, rekla je Štajnfeld.
Predsednik Upravnog odbora „ABC Food“ Čedomir Grbović je rekao da je pet godina posle privatizacije fabrika smrznutog povrća utrostručila svoju proizvodnju, a da je poboljšanjem kvaliteta proizvodnje ruskokrsturska fabrika došla i do HCCP sertifikata. Kompanija ABC Food ima preko 700 hektara vlastite zemlje, od toga 365 hehtara pod zalivnim sistemom gde proizvodi povrće za sopstvenu fabriku, pre svega grašak, kukuruz šećerac, papriku, karfiol, brokoli i šargarepu, a na površinama pod zalivnim sistemom ima po dva roda godišnje.
Na svojoj farmi kompanija ABC Food godišnje proizvede 700 grla goveda rase Hereford i oko 140 junadi, a ima i ribnjak površine 90 hektara, u kome prizvodi do 170 tona mlađi i konzumne ribe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari