Žandarmi osuđeni zbog prebijanja Vučića i Malog

U Višem sudu u Beogradu izrečena presuda zbog incidenta na Paradi ponosa

Ostavite komentar


  1. Osuda je na mestu,za svako nasilje, samo, nisam sigurna da su ove kazne dovoljne. Više su kao kad izgrdite malo dete, ili mu eventualno izvučete ušiće.

  2. Niko ne sme da prekoracuje ovlascena,upotrebljava silu i da se izivljava,ali ovako u celini nada policija obavlja super posao,a ko koristi prekomerno silu treba da bude kaznjen.

  3. E baš su ih izgrdili! Trebalo je da ih malo lupe i po džepu, kao sav pošten svet za prestupe koje pravimo. Pobogu, pa za prljave tablice na autu dobijete novčanu kaznu, a za nasilje-samo opomenu!?

  4. To kad kažu "uslovna" to i nije neka kazna, kao da su i oslobođeni… bzv… Nisu baš adekvatno kažnjeni s obzirom da je to zaista prekomerna upotreba sile i zloupotreba položaja… uniforme…

  5. Sramno mala kazna za zandarme je dokaz da pravosudju nedostaje nova i profesionalna reforma.

  6. Sramota da su dobili samo uslovne kazne za divljačko prebijanje civila i vojnih policajaca, kazna je morala biti mnogo strožija, da se jasno svim licima koja obavljaju policijske poslove stavi do znanja da ne smeju tako postupati sa građanima.

  7. Treba stati na put svakom vidu nasilja, bez obzira sto su sad suocene strane: brat Vucica i zandari.

  8. Dobro su prošli s tim da su tukli predsednikovog brata i gradonačelnika. Mogli su i gore proći.

  9. Vic godine:Ovako bi bili osudjeni i da su prebijeni rodjaci nekih opozicionara a i botovi bi ovakve komentare o maloj kazni tekodje slali.E sad ko se ne smeje, taj je domaci placenik.

  10. Svako ko se i malo razume u pravo shvata da su ovakve presude skandalozne,posmatram ovo kao ukor a ne kao presudu.Cak su njihovi advokati izjavili da su zadovoljni,na osnovu toga vidimo koliko je slucaj od strane nadleznih vidjen kao mizeran!

  11. Kakva sramota za pravosudje i tuzilastvo, posebno za sudiju Aleksic. Kad citam komentare ovih Vucicevih botova-poturica stvarno je otuzno i odvratno gde mi zivimo. Svaka presuda sem oslobadjajuce je sramota za drzavu. Zandarmerija je radila svoj posao i nije mi jasno sta braca civili rade u drustvu vojnih policajaca i sta vojni policajci rade na civilnom skupu, jedino ako nisu trazili nekog momka za Acu Vucica iz parade ponosa.
    Podrska zandarmima, oni su radili svoj posao i neka istraju do kraja i normalno da su se korektno drzali na sudjenju, pa nisu to kukavice poput Andreja Vucica i Predraga Malog da se pozivaju na bracu kriminalce.

  12. Smešan naslov ,ovdje niko nije osuđen ,pre su nagrađeni,još jedna sramota za naše sudstvo.

  13. A sta je prethodilo incidentu se ne zna jer je nestao snimak komunikacije zandara sa centralom, kao i snimak sa sigurnosne kamere u blizini – a opste poznato je da je Andrej Vucic siledzija.
    Najrealnije je da su zandari obavljali svoju duznost, da su se pripadnici vojske uredno legitimisali na zahtev zandara, a da je brat Andrej gadjao zandare nekim predmetom, sto predstavlja napad na sluzbeno lice!
    Presuda je skandalozna i ne znam kako sutra da ocekujem od pripadnika MUP-a da me cuvaju od ovakvih siledzija. Zandari nisu krivi ni za sta! Bili su napadnuti i reagovali su u skladu sa zakonom o policiji!

  14. Dobro je da sudije bar malo rade,da ne zaborave z a n a t.Jadna je drzava u kojoj sve komande potiču od iste o s o b e .
    ozda se narodu obistini višegodišnji san PETI OK T O B A R,ponovo?!

  15. Kakav apsurd? Zandarme osudili za napad na službena lica, a bracu i civile koji su bili s njima, ne! A, žandari bili na zadatku, napadnuti od strane brace i civila, radili po zakonu…kakva sramota. Poruka policiji, primenjivati zakon samo prema onima koji nisu iz SNS-a ili nisu familija ljudima iz vrha vlasti.

  16. Treba se kazniti svako nasilje, ali mislim da kazne u ovom slucaju nisu dovoljno drasicne, cak sto vise , previse su blage!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.