Gradonačelnik Bijelog Polja Tarzan Milošević i direktor Direkcije za saobraćaj Crne Gore Veselin Grbovićobišli su gradilišta čije projekte realizuju Direkcija i lokalna uprava u ovom gradu. Takođe, oni su u prisustvu šefa željezničke stanice Ilije Mrdovića otvorili rekonstruisani podvožnjak u bjelopoljskom naselju Sutivan, koji je finansirala Direkcija, uz eksproprijaciju zemljišta od strane lokalne uprave, čija je vrijednost oko 200. 000 evra.

Grbovićje saopštio da su tokom obilaska razmatrani projekti koji se realizuju, među kojima je dominirajući izgradnja zaobilaznice oko Bijelog Polja. On je rekao da se radi o projektu vrijednom 13, 8 miliona evra, a posao je povjeren preduzeću „Putevi“ iz Užica.

– Usaglasili smo se u vezi sa pratećim problemima koji se tiču opštine i izvođača, te očekujemo da će se za 15 dana radovi nastaviti planiranim intenzitetom i da će biti završeni u planiranom roku, u julu ili avgustu. Razgovarano je i u vezi sa dionicom regionalnog puta Slijepačmost – Tomaševo i dalje prema Pavinom Polju. Radovi na dionici do Tomaševa biće nastavljeni oko 15. februara i po dinamici treba da budu okončani za tri mjeseca. Za oko mjesec dana biće raspisan tender za izvođača radova na rekonstrukciji dionice puta Tomaševo – Pavino Polje, u dužini od 11 kilometara. Direkcija je u ovoj godini opredijelila oko četiri miliona evra, a radi se i projekat za rješavanje kritične tačke na tom potezu, klizišta Pental. Očekujemo da će za mjesec dana biti raspisan tender za rješenje problema klizišta, kazao je Grbović.

Prema njegovim riječima na graničnom prelazu sa Srbijom Dobrakovo radi se projekat klizišta preko puta gradske deponije. On navodi da sve ukazuje na neophodnost izmještanja deponije iz Dobrakova kako ubuduće ne bi bilo sličnih problema. „Direkcija je za prošlu i ovu godinu za bjelopoljsku opštinu opredijelila 20 miliona evra“, rekao je Grbović.

Gradonačelnik Miloševićje naglasio da je Direkcija obezbijedila novac za obilaznicu, ali da je na lokalnoj upravi da riješi imovinske odnose. On je kazao da će Direkcija i Vlada pomoći na eksproprijaciji zemljišta, te da očekuje da će i građani, svjesni značaja obilaznice, prihvatiti realne cijene kako se na tome ne bi gubilo dragocjeno vrijeme.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari