Zaobišli upozorenje Rektorata UB

Nastavno-naučno veće Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta juče za novog dekana kandidovalo đakona Zorana Rankovića

Ostavite komentar


    1. Apsolutno tačno! Nikad mu mesto i nije bilo na Univerzitetu. To je pravoslavna ješiva a ne naučno-istraživački fakultet.

  1. Nisu velikodostojnici SPC znali svojevremeno sta znaci prijem u BU a sada ce ga osetiti itekako uprkos zastitnickoj ruci predsednika Vucuca/SNS koji za to uopste nije ni nadlezan nego rektorka Popovic!

  2. Otuđeni i od Boga i od naroda…Ako ovako nastave, većina pravoslavaca će preći u katoličanstvo!

  3. Stvar je potpuno prosta i jednostavna. Pravoslavni bogoslovski fakultet ne bi ni trebalo da bude clan Univerziteta. Izucavanjem religija sveta se bavi filozofski fakultet. Priznavanjem ovakve ustanove, legitimise se populisticko i polarizaciono ucenje. SPC neka sama finansira obucavanje svojih kadrova, ionako imaju veci godisnji promet od NIS-a. SPC se mnogo bahati sa novcem gradjana, brojni su primeri, pocevsi od neoporezivanja, visemilionskih donacija, izgradnja Hrama Sv Save, voznog parka, pa onda mesanje u drzavne poslove itd… Potrebno je uzeti Ustav i naterati sve verske organizacije u Srbiji da ga napamet nauce i da ga se pridrzavaju. Oporezovati ih i precesljati im sve finansije i poslove.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.