Protest prosvetara, u više od 600 škola časovi po 30 minuta: Vlada Srbije se odrekla učitelja

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije protestovali u Beogradu,

Ostavite komentar


  1. Nisam citala tekst ali samo jedno pitanje:,“Ko od prosvetnih radnika radi 8 sati dnevno?“

  2. U zlatnom dobu nema ko nije izrazio nezadovoljstvo. Mene samo intresuje kako onda Uništitelj ima većinu?? Jel to opasna krađa ili je narod ipak mnogo nepismen pa nije ni čudo što odgovara uništenje prosvete

  3. Rade prosvetari i vise od 8 sati,kad se dodje kuci sledi priprema za naredni dan nastave,budimo razumni i sagledajmo sta prosvetari rade,bez uvrede roditelja,ucitelji i vaspitavaju i obrazuju.

  4. Sunovrat prosvete je krenuo pre više od dve decenije,a totalni krah sa dolaskom Gaše Kneževića kada je nastavni
    kadar dobrovoljno prihvatio kratak povodac u paketu besprizornih seminara i likova koji ih vode pri tom plasirajući dobrobit učenika, a zataškavajuci dnevnice istih tih glupavih predavanja.Vi novinari, umesto što u prvi plan i kao udarnu vest stavljate zahtev o povećanju plata i tako mamite polusvet koji je verovatno kivan na školstvo zbog frustracija iz detinjstva usled sopstvene nemogucnosti da savladaju jednačinu sa jednom nepoznatom i bez razumevanja pročitanog, pažljivije plasirajte svoje članke i istaknite druge zahteve koji su svim prosvetarima daleko bitniji od tih 12%. I još nešto: roditelji počnite već jednom da se bavite sopstvenom decom, prosveta ne može niti ima snage da rešava socijalne , porodične i mentalne probleme učenika (zbog kratkog povoca i zakona koji je jedini važan u zahtevima,a ne povećanje plate) a teško može da rešava i nametnute nacionalne probleme! Valjda bar vaša novinska kuća treba da bude nepristrasna i realna u izveštavanju. Aman ljudi,kakve plate, deca su u rasulu, vojska zombija,roditelji digli ruke,direktori politički pritusnuti,a nastavnici odavno bez volje, autoriteta i na ivici snaga. Evo teme za istraživanje: zapitajte se kako funkcioniše tzv. Druga šansa tj.obrazovanje odraslih. Kad biste samo znali šta je ispod tog brega…..tu bi bio kraj svega.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.