(VIDEO) Ugašen požar u Šidu: Vatrogasci dežuraju u dvorištu fabrike "Evrojug" 1Foto: Opština Šid

Dan posle velikog požara, situacija u Šidu je stabilna. Ugašen je veliki požar koji je juče izbio u fabrici za proizvodnju boja u kojoj je jedan radnik nastradao. Jedna osoba zadržana na bolničkom lečenju.

U požaru je nastradao radnik fabrike P. J., saopštila je Opština Šid.

U mitrovačku Opštu bolnicu su prevezena 22 radnika koji su se nagutali dima.

Svi su lekarski zbrinuti a jedan pacijent je zadržan na bolničkom lečenju.

Vatrogasne i policijske ekipe i dalje dežuraju u dvorištu farbare “Evrojug”.

„Opština Šid, u ime svih građana, izražava iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima. U ovom teškom trenutku, delimo njihov bol i tugu“, objavljeno je na sajtu opštine Šid.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije da su, nakon izbijanja velikog požara u fabrici „Evrojug“ radnici evakuisani, ali se za jednim još tragalo.

Prema navodima šidskih vlasti, do požara je došlo nakon eksplozije u magacinu „Evrojuga“.

(VIDEO) Ugašen požar u Šidu: Vatrogasci dežuraju u dvorištu fabrike "Evrojug" 2
Foto: N1/printscreen

Na gašenju požara angažovane su vatrogasne ekipe iz Šida, Sremske Mitrovice i Rume, a pružena je i pomoć pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Opštinske vlasti zamolile su građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova bar dok požar ne bude ugašen. Ukoliko postoji potreba za kretanjem, lokalne vlasti su apelovale na građane da se adekvatno zaštitite mokrim povezom preko usta i nosa.

Prema dosadašnjim informacijama povređenih nema, ali je naneta velika materijalna šteta i čuo se veliki broj eksplozija.

 

Predstavnik Nacionalne ekološke asocijacije Milenko Jovanović, komentarišući veliki požar u fabrici za boje, lakove i fasade „Evrojug“ u Šidu, kaže za N1 da situacija nije bezbedna za građane, kao i da jeste opasna po zdravlje, ali se ne zna koliko.

Opština Šid na Fejsbuk nalogu rekla je da građani ne izlaze iz svojih domova, bar dok požar ne bude ugašen.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari