Zaposleni na Filološkom ostali bez plata

Zaoštrava se kriza na jednoj od članica Beogradskog univerziteta

Ostavite komentar


  1. Kakav moraš da budeš (ne)čovek da uskratiš zaradjenu platu ljudima i time ugroziš i egzistenciju njihovim porodicama?! Pa to treba da se podvede pod krivično delo ugrožavanja života! Kako
    ne isplaćivanjem već zaradjenih plata možeš da ucenjuješ nekoga, da ti takvo nešto uopšte i padne na pamet, i još si povrh svega žena, a verovatno i majka?! Stvarno u ovaj život zalutaju neki ljudi koji su tu samo da unesrećuju druge zbog sopstvenih interesa.

  2. Njajnovija vest: Privredni sud je odobrio overu potpisa nove vd dekanke. Kad dodje finansijska inspekcija, videće se koliko su štete naneli fakultetu bivši dekani, od Grubačića, Ljiljana Marković , do Anđelke Mitrović…Na novčane malverzacije je još pre godinu dana upozorila Državna revizorska institucija. Otud tolika dreka bivših vlasti na Filološkom.

  3. Na nepostojanje glasova studenata u Savetu Filoloskog je pravilno ukazao i prorektor Univerziteta prof. dr Petar Bulat, zbog niza neregularnosti.
    Bez tih glasova nije bilo ni kvoruma ni odluke o Statutu, predsedniku Saveta i novom v.d. dekanu.
    Brzo su pokazali kako bi oni upravljali.

    1. Bulat je obio dva studenta iz proceduralnih razloga, ali je mandat jednog ipak verifikovao. Raspitajte se malo bolje. Ne valja Vam izvor.

  4. Kandidat za dekana koji je dobio celih 9 glasova uspeo je da nelegalno postane predsednik Saveta sa zadatkom da katedre za strane jezike stavi pod kontrolu srbistike.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.