Profesor od danas vredi 1,85 zarade fizičkog radnika: Šta zaposlenima u obrazovanju donosi uvećanje koeficijenta za obračun i isplatu plata?

Ostavite komentar


  1. Ovo je sramno! Profesori u Skandinavskim zemljama imaju najvise plate u drustvu. To nije slucajno. Od obrazovanja sve pocinje. Ti se reformise drzava i kreira bolje drustvo. Vratite dostojanstvo i ugled profesorima, inace treba svi da strajkuju dok im ne povecaju plate za min. 100%!

  2. Jutros sam gledao na jednoj TV gde gdja priča o školstvu u Finskoj,..sve je na vrh.nivou a u prosveti rade samo najbolji studenti..a kod nas??

  3. I to je mnogo. Fizicki radnici u proseku bar imaju kriticko misljenje sto ovi nikad nece imati. Bunice se svake godine da ih kupe za spricer i kavurmu (dinar dva povisice)

  4. Treba nam radnika a ne glumaca.Dali je normalno da Srbija svake godine dobija nekih 100.glumaca.Ljudi pa koče raditi u ovoj zemlji.Zato nema električna,vodoinstslaters.varioca vozacsa

  5. Каква Влада,такав народ.Гласали сте сада уживајте.

  6. Prosvetari govore o gubitku dostojanstva ako imaju istu platu kao fizički radnik. Dakle, nije toliko bitno da se ima, nego da drugi ima manje.

  7. Kakav odvratan naslov…ovaj naslov je mera vrednosti rada profesure u Srbiji. Cista nula,

  8. Власт се боји просвете. Свесни су да је у нама моћ коју они никада неће имати. Свакога дана, на сваком часу ми формирамо будуће људе и изграђујемо им ставове о животу, власти нељудима и неморалу, развијамо националну свет и родољубље. А све то је у супротности са полусветом који је на челу државе.

  9. Blago nama, prosvetari ne nervirajte se! Školujte decu baš onako kako neškolovani, sa kupljenim diplomama, žele. Čemu školovanje kad je fizička, jezička i mentalna agresivnost prosperitet. Kupljene diplome i diplome kvazi fakulteta su za ljude koji se bore da bude kako oni hoće, postaju većina. Zar je potrebno znanje ovoj zemlji?!

  10. Ko s đavolom tikve sadi……
    Prosveta ti(pravi) izađite iz škola i održite lekciju ministarstvu za sva vremena.

  11. Ovo je sramota za prosvetne radnike.Ove plate su dno, dna.Ko ce da predaje deci? Otici ce svi !Ko je lud da radi za ove pare.Sramota za drzavu, dno, dna !

  12. Profesori i nastavnici su još više obezbeđeni. Decu interesuje zadruga i laka zarada, kultura i obrazovanje im nisu interesantni.

  13. Onaj ko kosi travu oko skole nesto i radi,, vidi se, makar nekad nema trave. A administrativni radnik u skoli ne obracunava plate, to se radi na nivou drzave i pitanje je cemu on sluzi i za sta prima i to sto prima. Sto se tice nsstavnog kadra, vecina od njih nisu ni za metlu da drze. I to sto primaju im je previse, s obzirom sta i koliko rade.

  14. Štrajk i problem rešen! Samo jedan zahtev: plata nastavnika 100.000. Ali ne časovi od 30 minuta. Bez nastave. Do ispunjenja zahteva. Samo problem su sindikati. Đuvečari slizani s vlašću.

  15. Prvo i poslednje,
    Plate za učitelje,nastavnike,profesore dolaze iz PROIZVODNJE,ako nema pomenute nema ni plate za te iste učitelje,nastavnike,profesore …
    A prvo plate u PROIZVODNJI su najmanje u ovoj „kvazi državi“ …

  16. Pa ovako je vec 30g nista se nije promenilo osim parametra obracuna. Obracunavam plate u obrazovanju vec 10godina. Cistacice su do sada imale koeficijent 6.3 i tzv. razliku do minimalne zarade a sada koeficijent 9.3 i platu koja je 72din veca od minimalne zarade. Epilog: cistscice ce od sada imati 72din vecu platu i to je jedina realna promena. A narod nek se zanima komentarima.

  17. Prosveta je mrtva! Ubili su je pedagozi! Ukinuti pedagogiju kao nauku jer to i nije nauka već trućkanje koje nam uništi decu!

  18. I profesori se bave proizvodnom delatnoscu. Proizvode radnike svih profila a to je najdelikatniji i najuzviseniji od svih poziva.

  19. Prosvetari zasto ne isterate do kraja nema najava strajka nema skola samo blokirate skole sa kim pregovarate ona jovana jeremic je uzor srbije ako ne ustanete ne vredite nista

Ostavite komentar


Društvo

Fatona Hajrizija na Kosovu smatraju patriotom: Sugrađani ne veruju da je ubijen 10

Fatona Hajrizija na Kosovu smatraju patriotom: Sugrađani ne veruju da je ubijen

Faton Hajrizi sa Kosova ubio je policajca Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića kod Loznice, a ubijen je dan posle. O Hajriziju dolazi dosta informacija - pobegao je iz zatvora nekoliko dana pre nego što je počinio ubistvo, a navodi se i da je bio pripadnik OVK. Međutim, uprkos svemu, njegovi sugrađani ga nazivaju patriotom, a kažu da ne veruju da je ubijen.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.