Zaposleni u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Pančevu najavili obustavu rada u petak 1foto EPA-EFE/Darek Delmanowicz POLAND OUT

Članovi Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije zaposleni u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Pančevu najavili su potpunu obustavu nastave u petak, ukoliko Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje ne imenuje vršioca dužnosti direktora škole u skladu sa zakonom, na osnovu sprovedenog konkursa.

„Danas je drugi uzastopni dan štrajka upozorenja u ETŠ „Nikola Tesla“ u Pančevu koji se sprovodi jednosatnom obustavom rada. U periodu od 12:45 do 13:45 nije bilo nastave, a zaposleni su se okupili u zbornici škole. Štrajk se nastavlja sutra. Ukoliko do sutra u 15 časova ne budu ispunjeni zahtevi iz Odluke Nastavničkog veća od 30. avgusta, u petak, 6. septembra biće u potpunosti obustavljena nastava. Do danas nikakvog odgovora nadležnih iz Ministarstva prosvete i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje nije bilo“, saopštio je NSPRS.

Kako se dodaje, Nastavničko veće zahteva da se poštuju zakonske norme i izvrši imenovanje direktora ETŠ „Nikola Tesla“ po sprovedenom konkursu za šta je uredna dokumentacija nadležnim organima dostavljena još 15. juna. Zahtevi Nastavničkog veća poslati su u petak 30. avgusta elektronskom i redovnom poštom pokrajinskom sekretarijatu nadležnom za obrazovanje.

Školski odbor ETŠ “Nikola Tesla” Pančevo  je na sednici održanoj u utorak, 4. septembra podržao zahtev zaposlenih i doneo odluku da kopiju dokumentacije sa konkursa za izbor direktora prosledi direktno u Ministarstvo prosvete“, navodi se u saopštenju.

Sindikat podseća da imenovanje direktora škole po sprovedenom konkursu nije izvršeno, a umesto toga je od strane Pokrajinskog sekretarijata nadležnog za obrazovanje imenovan je vršilac dužnosti direktora.

Jedini kandidat za direktora škole na sprovedenom i okončanom konkursu je bio Nikola Ćebić, koji je dobio podršku Nastavničkog veća i Školskog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari