Zaposleni u lozničkoj bolnici obavešteni da neće dobiti 100 odsto plate ako se zaraze koronom

Ostavite komentar


  1. Sramota,moje dete je za maj mesec ,radeći u Nemačkoj u jednoj velikoj klinici preko plate dobila 2000 evra preko plate kao svi radnici jer su ostajali i prekovremeno povremeno.Naravno niko od medicinara se nije razboleo jer su sa zvakog pacijenta dobijali nove maske i rukavice.

    1. Vase dete zivi u gmbh.
      Kad oni nebi imali po 4K € mesecno opet bi mi grizli gvozdje po Mathauzenu i slicnim divnim izmisljotinama velikog industrijskog naroda.
      Da imas malo mozga znao bi zasto se ceo svet eksploatira, truje i gadi vec 90 godina…
      A zivot u germanskom govornom podrucju je najgori, to i nije zivot.

  2. Ovo je neviđena bruka i sramota. Kunete se u medicinsko osoblje, aplaudirate im, umesto da ih nagradite za prekovremeni rad i požrtvovanje, vi im pretite smanjenjem plata ako se razbole na poslu! Sram vas bilo.

    1. Bolovanje se placa 65% od zarade i to je po zakonu i vazi za sve. Sta mislite koliko dobija fabricki radnik na traci ili oni nasi motaci kablova kada se razbole ili samoizoluju?

      1. Ljubice, da li ste vi culi nekad za „povredu na radu“? Ona vam je definisana u Zakonu o radu, na koji se pozivate, i kaze da se svako ko se je ostao privremeno radno nesposoban na poslu, dobija 100% plate. U slucaju zaraze, ne moze se nikad sa sigurnoscu reci da li je bilo na poslu ili van posla, ali ipak razmislite – puna bolnica COVID pacijenata, te smena tamo, te dezurstva, te vikendi…

      2. A kad se ti ili neko tvoj razboli, ko će da vas leči kad nam sve doktore i drugo medicinski osoblje “oteraju” preko? Neko ko mota kablove, uz svako postovanje posla…ili bilo koje drugo zanimanje?!?

      3. Zaboravili ste samo da spomenete koliko dobija keramicar kao ministar kada se razboli?

  3. SRAM VAS BRE BILO BAGRO NA VLASTI! VAZNO DA STE DALI PARE SPC. NEK VAS SUTRA SVE LECI PATRIJARH. FUJ!!!

  4. A posle se cudite ako nas napusti ceo lekarski kadar.Pa neka odu drugo ni ne zasluzujemo.Sramota od drzave sramota od rukovostva ,sramota celog drzavnog aparata.Samo lazete i to vec drugi put za 2 meseca.

  5. Svi na bolovanje….pa onaj ko je smislio to neka dođe da radi umesto njih…sramota. Pa nije ni čudo sto nam veliki broj njih odlazi preko. Još malo neće imati ko da nas leči.

    1. Nije loša ideja! Ili jedan sat solidarnog štrajka, samo jedan sat-dnevno. Gospodin predsednik uvek nađe 35 minuta dnevno da bude na televiziji, mogla bi i gospoda medicinski radnici ( od doktora do bolničara) da budu 35 minuta u štrajku. Pa bi mogli da uporedimo posledice obe strategije. Svako dobro i u zdravlje

  6. Bilo jednom na brdovitom Balkanu,u jednoj propaloj zemlji:100% za povredu na radu i to 1 sat pre i posle radnog vremena.Dovoljno je bilo da popunite povrednu listu.Postovao se zakon,nije bilo potrebe da se o tome izjasnjavaju politicari.Verujem da bi se zarazavanje kovidom smatralo povredom na radu.“O kako je nekad puno sunca bilo,a sada samo mutni oblaci i tama“

    1. Tacno. Pola sata po zavrsenom poslu desila mi se povreda. Tri meseca 100% plata- bez ikakvog cimanja. Cini mi se 2008-9.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.