Zapošljavanje najboljih nastavnika u školama – Nedovoljan (1): Može li se pošteno do posla u školi?

Ostavite komentar


  1. Direktori ne biraju nastavnike u školi. Radim u školi i to govorim iz iskustva. Lokalni političari imaju spiskove i norme svih radnika na određeno.
    Samo ih dovode kao nagradu za lojalnost.
    Užasni radnici ni direktori ih se ne mogu rešiti

  2. Чак и када добијете својим радом посао у просвети, отрежњење следи, и онда бежање колико вас ноге носе!

  3. Na visokoškolskih ustanovama postoje propisani kvalitativni i kvantitativni kriterijumi za izbor asistenta.Javnost treba da zna da ne postoji provera podataka Izveštaja, koji sastavlja Komisija o prijavljenim kandidatima na konkurs za asistenta, i na osnovu kojeg Izborno veče bira kandidata- tako da postoji veliki prostor manipulacije i izrazena negativna selekcija. MOLIMadministratora da upozna javnost sa ovim problemom dozivljenim u praksi.

  4. Pa ako promene kriterijume kako onda da vrše pritisak na direktora da mora da primi tog i tog… Strašno koliko korupcije ima

  5. Milan je već objasnio opšte poznat kriterijum.
    No sve i da bude fer bez mešanja politike koji kriterijum bi bio dobar?! Dugogodišnji nastavnik sa dobrim prosekom tokom studija kog ni kolege tokom odmora ne čuju, „regularan“ nastavnik sa kupljenom diplomom koji decu ničemu nije naučio, nastavnik sa lošim prosekom tokom studija koji vrlo odgovorno radi svoj posao… Ako nam se ocenjivanje svelo na teze koje ničemu ne služe, nedostaje i zaposlenje po istim tezama.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.