Na teritoriji opštine Negotin za sada nema opasnosti od poplava na vodotocima prvog reda, s obzirom da je isticanje Dunava danas na 11.400 litara, što ne ugrožava teren nizvodno od HE „Đerdap 2“, zaključili su nakon sagledavanja činjenica članovi Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin. Inače, u noći između srede i četvrtka na teritoriji opštine Negotin zabeležene su padavine od 15,8 litara po metru kvadratnom, a za četvrtak su bile najavljene padavine do 20 litara.


Kako prenosi opštinski portal, na osnovu izveštaja sa terena nema opasnosti ni od eventualnog izlivanja Timoka i Jaseničke reke, kao ni Sikolske reke. Bez obzira na činjenicu da za sada opasnosti nema, naloženo je nadležnim službama da prate stanje na terenu i postupaju u skladu sa situacijom. U skladu sa tim sa sednice Štaba preporučeno je izvođačima radova na izradi nasipa u Radujevcu da svakodnevno prate situaciju i u slučaju porasta vodostaja vrate privremeni nasip koji je podignut 2014. godine, a koji je trenutno uklonjen zbog izgradnje novog.

Članovi Štaba su usvojili Zaključak kojim se JP Srbijavode RJ Negotin, Vodoprivredno hidrograđevinskom preduzeću, JKP „Badnjevo“, JP za građevinsko zemljište i lokalnoj samoupravi nalaže da provere spremnost mehanizacije, sredstava i ljudstva, a ostalim subjektima da postupaju po uputstvima svojih viših organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari