Niz Novaka Đokovića od 22 pobede prekinuo je Argentinac Huan Martin del Potro u polufinalu turnira u Indijan Velsu. Del Potro je slavio u maratonskom meču (dva sata i 52 minuta) sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:4), a Đoković nije ličio na sebe i u poslednjem setu je više grešio od protivnika, a uz to imao i manje snage. Ovo je treća pobeda u karijeri za Del Potra nad Novakom Đokovićem, a za prvu titulu u Indijan Velsu Argentinac će se boriti sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je slavio protiv Tomaša Berdiha sa 2:0.


– Nisam zaslužio da pobedim. Kad god sam imao šanse, u drugom i trećem setu, nisam ih iskoristio i pravio sam mnogo neiznuđenih grešaka, dok je on kontrolisao igru. Loše sam se kretao, tako da mi ne preostaje ništa drugo osim da čestitam protivniku. Danas kao da nisam bio na terenu – iskren je bio Novak Đoković nakon poraza, kojem je ovo prvi izgubljeni meč još od 31. oktobra prošle godine.

Đoković neće izgubiti bodove na ATP listi jer je i prošle godine eliminisan u ovoj fazi takmičenja od Džona Iznera.

Titulu u dublu osvojili su braća Bob i Majk Brajan pobedivši filipinsko-poljski dubl Trit Hui – Jirži Janovic sa 2:1 (6:3, 3:6, 10:6).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari