Milana Manojlovića, Milana Zlatkovića i Dejana Anđelkovića sreli smo sasvim slučajno u Crvenom krstu u Babušnici. Oni od 5. septembra civilno služe vojni rok u ovoj humanitarnoj organizaciji. Kažu da su umesto služenja vojnog roka u jedinicama Vojske Srbije, izabrali civilno služenje roka, i to u Crvenom krstu.

Milana Manojlovića, Milana Zlatkovića i Dejana Anđelkovića sreli smo sasvim slučajno u Crvenom krstu u Babušnici. Oni od 5. septembra civilno služe vojni rok u ovoj humanitarnoj organizaciji. Kažu da su umesto služenja vojnog roka u jedinicama Vojske Srbije, izabrali civilno služenje roka, i to u Crvenom krstu. Sva trojica su pacifisti.
Milan Manojlović ima 25 godina i apsolvent je Mašinskog fakulteta u Nišu. – Izabrao sam Crveni krst jer mi odgovara rad u ovoj humanitarnoj organizaciji – kaže Manojlović.
Sva trojica su nedavno u Zvonačkoj banji kraj Babušnice prisustvovali seminaru na kome se razgovaralo o dobrovoljnom davanju krvi. – Dobili smo sertifikate i postali saradnici za akcije dobrovoljnjog davanja krvi koje organizuje Crveni krst – kaže Milan Zlatković (25), koji je završio gimnaziju.
Dejan Anđelković (27), apsolvent Ekonomskog fakulteta u Nišu kaže da je bilo različitih komentara povodom njihovog opredeljenja da umesto u kasarni vojni rok služe civilno.
– Na to se nismo posebno obazirali, jer smo mi to sami odabrali. U poslednje vreme sve je više ovakvih zahteva i u Babušnici – kaže Anđelković.
Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Slobodan Momčilović kaže da je izuzetno zadovoljan njihovim radom.
– Sve svoje obaveze ispunjavaju korektno i nisu odbili nijedan zadatak – kaže Momčilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari