Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“: Završen defile jedinica Vojske Srbije, Vučić obišao naoružanje i tehniku

Ostavite komentar


  1. Inflacije vojnog folklora i slicnih predstava nemaju nista zajednicko sa odbrambenim kvalitetom jedne armije. To je samo jedna apsolutno besmislena stvar bez narocitog efekta i finansijski vrlo skupa polit- zabava koja ide na ustrb standarda vojnickog i staresinskog kadra, ali i ostalog gradjanstva. Novac za parade sa pucnjavom i barjacima, makar i sve to samo sa corcima, se odnekuda mora namaknuti odnosno ustedeti.

  2. Koliko su bili spremni devedesetih smo dobro videli i osetili. Samo ona bivša republika koja nije ratovala sa JNA ih nije izbacila sa svoje teritorije, s time da ih je Teritorijalna Odbrana izbacila iz Slovenije (uprkos činjenici da se vojska služila otpr. godinu dana!). Jednom davno je Napoleon dobro rekao: „Više vredi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac“. Naš je oskar branio i Krajinu i Kosovo i svi dobro znamo kako je to završilo. Evo sada je na čelu vojske. Mašala Srbijo.

  3. Ово добро подсећа на дело , Dante Alighieri, Comedia Divina, Божанствена комедија. У случају да неко од НАТО држава објави “ случај „, рапршили би се као врапци и нико им не би дошао у помоћ.

  4. Samo me interesuje protiv koga ratuju kada sve opraštaju svima za zla dela pokupili pare i nisu ljudima podelili iz poslednjeg rata sada će svi funkcioneri u prve redove pošto običnoh ljudi više nema

  5. Tko placa ove „parade“,kao i,uzetno skupe „vjezbe“(organizovana pucnjava)na poligonu P.Livade.Te „vjezbe“, dan prije imaju i generalnu probu,dakle ytrosi se dupla kolicina municije i raketa!

  6. A što: „prema njegovim rečima“, to je lako proveriti? Eto vi navedite kolika je prosečna plata bila u Vojsci RS, pre 13-14 godina a kolika je danas.

  7. Ako je 4 puta veća to je onda blizu 1300evra znači ko 150000din.samo što niste rekli da to primaju generali i više i pripadnici specijalnih jedinica niko drugi običan vojnik ima od 70000-80000 platu jel to onda 1300 evra nema ni 600 evra a cene su 300% otišle gore zadnjih 10god.pa se pitam čemu laganje?

Ostavite komentar


Društvo

Danas počinje jesen, vreme i dalje letnje 10

Danas počinje jesen, vreme i dalje letnje

U Srbiji će jutro biti hladno, a po kotlinama, dolinama reka i visoravnima zapadne, jugozapadne i južne Srbije mestimično će biti magle. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Jesen stiže u 14.43.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. i 22. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.