Zašto zastava Ukrajine nije bila istaknuta na ceremoniji Dana oslobođenja Beograda?

Ostavite komentar


  1. Zasto? Nekada je Srbija bila na pravoj strani istorije, danas je na pogresnoj. Nekada za antifasiste, danas sa fasistima.

  2. Ali zato ste bacali cvece na tenkove koji si isli ubijati komsijsku decu a ovaj nazovi predsednik ni reci o tome.

  3. Sramota a ljudi nasi ne znaju da su jedinice crvene armije koje su oslobodile Beograd bile iz Ukrajine moze da se proveri u arhivima dokazano

  4. Можда зато што модерна украјина баштини вредности неонацистичког, а не антифашистичког покрета

  5. Karaveziću,
    Ne zaslužuješ taj svoj položaj ni jednom jedinom rečenicom koju si izrekao. Kad već pričaš o rušenju spomenika u Ukrajini, trwba i da znaš pozadinu svega toga, a to je da oni predstavljaju upravo ono što se sada nama dršava – poturanje revizije istorije i tvrdnja da su samo Rusi bili u Crvenoj armiji, a ti spomenici upravo to i predstavljaju – rusku propagandu o „svemoćnim“ Rusima.

  6. Ali davati budalama prostoru vidu Olenika koji na proslavi povodom oslobađanja Beograda u II svetskom ratu priziva zastave Natoa koje je te iste beograđanine bimbardovao kao što su rsdili nacisti i fašisti prskosi zdravim razumu i reputaciji ozbilnog lista

  7. Da se Vucic bar jednom pravilno opredelio, kada smo bili na raskrscu, bili bi prvi sa Balkana u EU.
    Da li njegova proslost, da li njegova glupost u svakom slucaju njegovi pogresni potezi doveli su nas tu gde smo na zacelju balkabskih zemalja.
    Sunovrat se nastavlja.

  8. Obzirom da je u oslobađanju Beograda učestvovala vojska SSSR, potrebno je bilo staviti njenu zastavu, ili svih 15 država nastalih od nje.

  9. A joj kakva su to pitanja. Molim za mail adresu Olinika. Imam par mostova na prodaju

  10. @Jovan
    Ma šta mi napriča.
    Objasni onda zašto sve desničarske i neonacističke grupe u Evropi podržavaju Rusiju i Putina, a ne Ukrajinu? Hm?

  11. Etnički Ukrajinci bili su većina u okviru Crvene armije koja je oslobađala Beograd, a čak trojica visokih oficira: Tolbuhin, Zukov i Milošev, koji su rukovodili borbama bili su etnički Ukrajinci. Osim njih jako je bilo mnogo Čerkeza. Čak se i deo crvene armije koji je oslobodio Beograd, zvao ukrajinski korpus.

  12. Aleksandar Vučić svoju decu nije školovao u školi pri ukrajinskoj nego ruskoj ambasadi.

  13. Nemce je iz Beograda isterala crvena armija i omogućila Brozovoj bandi da izvede tzv. socijalističku reviluciju.Prekrajanje istorije je nužno istine radi jer ova naša istorija pobednika rata samo od pravila pravi izuzetak i obrnuto.Brozu svakako nije mesto u Beogradu, Draži jeste.

  14. @Jovan
    A kakve vrednosti baštini moderna Rusija koja okupira i anektira teritorije susedne države, baš kao Nemačka 1939-e?

  15. EU, NATO i Ukrajina nisu postojali 1944. Rusija je pravna naslednica SSSR, pa je stoga njena zastava tu. EU i NATO predvode Nemačka i Amerika koje su nas ili okupirale ili bombardovale pre oslobođenja.
    Ukrajina poriče svoje veze sa SSSRom i Rusijom. To su sve razlozi da njihove zastave ne budu istaknute.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.