Zastave na pola koplja za stradale rudare 1

Rukovodstvo „EPS-a“ na čelu sa vršiocem dužnosti generalnog direktora EPS-a Miloradom Grčićem odlučio je da ponedeljak 6. februar bude Dan žalosti u Ogranku TE-KO Kostolac.

Povodom toga ovo Javno preduzeće izdalo je saopštenje koje u celosti prenosimo:

„Tragično stradanje mladih radnika Dušana Suzića (32) i Nenada Đalovića (21) nenadoknadiv je gubitak za njihove porodice i za „Elektroprivredu Srbije“. Zato je u ogranku „TE – KO Kostolac“, ponedeljak, 6. februar proglašen za Dan žalosti, odlukom Milorada Grčića, v. d. direktora JP EPS.

Dan žalosti biće obeležen spuštanjem zastava, a u 12 časova oglasiće se sirene u svim delovima ogranka. U podne će sve mašine i postrojenja biti zaustavljeni na deset minuta i minutom ćutanja biće odata pošta nastradalim radnicima“.

Podsećamo da je Gradska opština Kostolac krajem prošle nedelje proglasila Dan žalosti zbog pogibije radnika na kopu „Drmno“. Danom žalosti Opštini Kostolac i „EPS-a“ odaje se pošta dvojici radnika koje je izgubila prošle nedelje.

Oba radnika su nesrećnim spletom okolnosti nastradala na transportnoj traci kopa „Drmno“ u veoma kratkom vremenskom razmaku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari