U velikoj sali Skupštine opštine Veliko Gradište održana je završna radionica projekta „Studije za podizanje obale zaštite močvarnog područja Divič-Požežena“ a ukupna vrednost projekta iznosi više od 637 hiljada evra.


Projekat ima za cilj da identifikuje pristupe i sisteme zaštite od prirodnih i tehnoloških rizika u zaštićenom močvarskom pograničnom području Dunava dok su se partneri iz Rumunije bavili rešavanjem problema neuređene obaloutvrde i pronalaženjem rešenja. Osnovna aktivnost opštine Veliko Gradište bila je pronalaženje najboljeg rešenja za sistem za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji ove opštine. Tokom projekta, pored planirane projektno-tehničke dokumentacije, pripremljen je Plan održivog razvoja turizma u pograničnom području Rumunija-Srbija. Projekat se realizuje od 26. aprila 2013. godine i sprovodi se do 25. aprila ove godine.

Ukupna vrednost projekta iznosi 637.700 evra, od čega je za partnera iz Rumunije opredeljeno 484.080 evra, dok je za opštinu Veliko Gradište ovaj iznos 153.620 evra. Ovaj projekat podržala su nadležna ministarstva, kao i republičke i regionalne institucije iz oblasti zaštite životne sredine i turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari