Snažno nevreme praćeno gradom napravilo je ogromne materijalne štete na objektima u Inđiji, kao i na voćnjacima i ostalim poljoprivrednim kulturama u delovima te opštine prema Dunavu, potvrdio je komandant Štaba za vanredne situacije Vojvodine Goran Ješić.

U subotu nešto pre 22 sata nevreme praćeno krupnim gradom i snažnom grmljavinom sručilo se u dva naleta u kratkom vremenskom razmaku. Prema rečima dežurnog lekara u Hitnoj pomoći Inđije, Igora Nedeljkovića, za pomoć se obratilo više od 30 građana koji su od grada zadobili kontuzije glave ili povrede ekstremiteta, a na sreću niko nije teže povređen.

Goran Ješić navodi da, kada je reč o materijalnoj šteti, najteže posledice od nevremena pretrpeli voćnjaci, kojih ima mnogo u Slankamenu i drugim naseljima inđijske opštine i dodao da su najverovatnije sačuvani samo oni koji imaju zaštitne mreže.

Ješić je rekao da ne zna da li je dejstvovano protivgradnim raketama i dodao da, iako je što, očigledno takav sistem protivgradne odbrane kakav imamo u Srbiji ne daje odgovarajuće efekte.

Država hitno mora da preduzme odgovarajuće mere kako bismo uspostavili efikasan protivgradni sistem, onako kako se radi u razvijenim evropskim zemljama, naglasio je Ješić i dodao da nije dovoljno imati protivgradne mreže za voćnjake ili osigurati useve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari