Služba za poljoprivredu opštine Pljevlja u saradnji sa Agronomskim fakultetom iz Čačka organizovala je predavanje o tehnologijama proizvodnje i zaštiteá povrtarskih kultura u plastenicima i na otvorenom. Predavanje ali i praktičnu primjenu znanja u plasteniku poljoprivrednim proizvođačima održao je prof. dr Radoš Pavlović sa Agronomskog fakulteta iz Čačka.


Masovan odziv poljoprivrednih proizvođača iz Pljevalja na predavanju o tehnologiji proizvodnje i zaštite paradajiza, krastavca i paprike u plastenicima i kupusa i krompira na otvorenim bila je pokazatelj da je Služba za poljoprivredu napravila pun pogodak. Inetrakcija tokom predavanja je još jedan znak da su pljevaljski poljoprivrednici željni znanja iz ove oblasti i da poslu kojim se bave ozbiljno prilaze. Prof. Pavlović je predavanje posvetio kompletnom procesu od vrste sjemenea i sadnog materijala, sijanja, zaštite i njege do berbe i plasmana.

Poljoprivrednike iz opštine Pljevlja najviše je interesovalao način primjene hemijskih preparata kod prihrane i zaštite biljakaá tokom vegetacije. Prisutni su na kraju bili zadovoljni ovakvim načinom sticanja znanja koja su pored teorijskog potkrepljena i praktičnimá primjerima. Jer, nakon predavanja zajedno su posjetili plastenik Radne jedinice „Zelenilo“ gdje je prof Pavlović na konkretnim primjerima pokazao savremene metode načina uzgoja pojedinih kultura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari