Zavod za izgradnju grada danas je počeo sa postavljanjem 76 korpi za otpatke i dva nova kontejnera za reciklažni otpad. Korpe će biti postavljene na Bulevaru Evrope (31 komad), Somborskom bulevaru (10 komada), kao i u kompleksu dvorišta OŠ „Prva vojvođanska brigada“ na Novom naselju (5 komada) gde će biti postavljen i kontejner za separatni otpad.

Takođe, na samom ulazu u Limanski park prema Šekspirovoj ulici biće postavljen jedan kontejner za reciklažu, dok će se sve uništene korpe za otpatke u ovom parku zameniti novim korpama. Rok za završetak radova je sedam dana, a nakon ovih radova, priprema se nastavak prošlogodišnje akcije postavljanja nedostajućih klupa na bulevarima i pojedinim lokalitetima, jer je u planu nabavka i montaža još 100 novih klupa.

Kao pilot-projekat, prvi put ove godine, postaviće se zaštitne ograde za kontejnere. Ovakve ograde se sve češće koriste u urbanim sredinama gde se otvorena pozicija kontejnera za otpad više ne uklapa u estetiku životne sredine, zbog čega je njihovo prisustvo neophodno, saopštio je ZIG. Zaštitne ograde svojim funkcionalnim dizajnom omogućavaju lako odnošenje otpada, a svojim izgledom makar malo, ublažavaju ružne prizore oko dotrajalih kontejnera i razbacanog smeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari