Zaštitnik građana kontroliše OŠ“ Miloje Vasić“ zbog slučaja vršnjačkog nasilja 1Foto:osmilojevasic.edu.rs

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Osnovne škole „Miloje Vasić“ iz Kaluđerice nakon saznanja iz medija da je u toj školi došlo do vršnjačkog nasilja u kojem je grupa učenika starijih odeljenja fizički nasrnula na dečaka prvog razreda, saopšteno je iz službe Zaštnika građana.

Podestimo, prema pisanju pojedinih medija, tri neidentifikovana učenika starijih razreda su tokom velikog odmora napala u školskom toaletu jednog prvaka, navodno su mu stavljali glavu u wc šolju, udarali njegovom glavom o zid i oborili ga na pod.

Međutim, direktor ove osmoletke Nebojša Trifić demantovao je za Danas da se dogodilo „brutalno nasilje“, kako su objavili mediji, već je rekao da je u pitanju „incident“ u kojem niko nije povređen.

– Nikakvog nasilja te vrste nije bilo. Znate kako, bio je veliki odmor, nekoliko učenika se našlo u toaletu… Jednog učenika su gurnuli i on se požalio učiteljici koja je pokušala da utvrdi ko je u tome učestvovao. Preduzeli smo sve mere, o incidentu je obavešteno Ministarstvo prosvete – rekao je direktor.

Zaštitnik građana zatražio je od uprave škole da u roku od 15 dana dostavi izveštaj o preduzetim aktivnostima iz nadležnosti ustanove koje su preduzete povodom navedenih saznanja u cilju zaštite prava i najboljih interesa učenika.

Takođe, uprava škole treba da dostavi podatke da li su se takve situacije u kojima su učestvovali isti učenici starijih odeljenja ranije dešavale i ukoliko jesu, koje mere je škola preduzimala u tim slučajevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari