Zaštitnik građana: Najviše žalbi zbog problema sa pravosuđem

Ostavite komentar


  1. И ја сам недавно имао прве сусрете са српским правосуђем, а имам више од шест деценија живота. То је страшно – прво, закони су очајни, друго, тумаче се како коме одговара (мислим на адвокате и судије), треће, Јавно тужилаштво, АПР и саме судије НЕ СМЕЈУ да суде крупнијим политици блиским криминалцима, док деру обичне грађане који су – опет кривицом система – из незнања оптужени за нешто толико ситно и бесмислено да би било комично да није и трагично.
    На пример, човеку којег је председника државе назвао највећим криминалцем се после дужег суђења наплати 1.000 динара судских трошкова, а мени – уз кршење више закона и једног члана Устава од стране Јавног тужилаштва и судије – за 15 минутни поступак пред судијом у Масариковој – 5.000 динара!
    Да сам млађи, отишао бих из ове државе, иако сам целог живота био против тога. Ово је стравичан систем који меље невине и поштене, а гаји лоше и непоштене.

  2. Tuziteljka u Uzicu kaze:“Jeste krivicno delo koje se goni po sluzbenoj duznosti, ali neka gradjani tuze da se ja ne mucim“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.