Zaštitnik građana: Ne tolerisati diskriminaciju

Ostavite komentar


  1. Mi Srbi smo gostoljubiv i narod koji je umeo uvek da razume bilo kog ko je u nevolji ali ne moze da na racun svojih vitalnih i zivotnih interesa treba da bude koristan po izbeglice koje su neki svetski silnici doveli u situaciju da mora da beze iz svoje zemlje.Azilanti napustaju svoje zemlje u kojima se ne vode ratovi, vec imaju za cilj da se usele u bogatije zemlje gde ce moci da nadju posao i da zive bolje.Smatram da to ta zemlja nije siromasna Srbija koja jedva prehranjuje vecinu svog stanovnistva, koja ima i dalje veliku nezaposlenost odnosno nisku zaposlenost, jer je do smanjenja nezaposlenosti najvecim delom doslo zbog iseljavanja nasih ljudi u najboljim godinama.Mi mozemo i moramo da pomognemo azilantima na putu ka njihovom cilju ali ne mozemo da ih ovde naseljavamo i to po tudjem diktatu, da prihvatamo one koje Nemacka i neke druge zemlje posle izvrsene selekcije pokusavaju da nam utrape verovatno nestrucne i neobrazovane ljude od kojih Srbija ne bi imala koriisti vec teret, a dobro znamo- a mnogi i ne znaju- u kakvom smo ekonomskom polozaju i kakva nam je perspektiva.O ovome bih mogao opsirno da pisem ali cu se zadrzati samo na jednom proverenom podatku:danas u nasoj zemlji ima oko 680.000 penzionera koji primaju penzije u iznosu od 8.000 din do 15.ooo dinara!To su praticno porodice koje ne mogu da izmiruju mesecne komunalne i druge obaveze.Jos jedan primer: U Nisu 34.000 porodica nije uspelo na kraju prosle godine da izmiri pomenute obaveze – a to je svaka druga porodica- pa su pozvani da reprogramiraju te obaveze i da im se otpisu kamate.Postavla se pitanje: a sta ce i kako ce dalje sa dodatim obavezama koje slede u narednom periodu.
    Licno smatram da drzava – ova vlast i svaka buduca- mora da resi ovaj problem bez ikakvog odlaganja i da svim tim penzionerima kroz socijalju pomoc dopuni uz penziju potreban zastitni dodatak-koji bi bio socijalni dodatk a ne deo penzije.

  2. Ovaj tip je postao najobičniji pozer. Pri tom, i to loše radi. Vajda od njegovog posla je nikakva. Pomaže građanima ko sveta vodica bolesnicima od raka!

  3. Kakve veze ovaj covek ima sa diskriminacijom? I na koga se ovo odnosi? ciji poklici? Zasto ovaj covek ne radi sta mu je posao? Sto nije osudio napad na Nedeljnik? Sto nije dovrsio Savamalu? Sto nije intervenisao na vreme za onu decu u Alibunaru?

  4. Pa kad sam Vam se obracao i pisao o klasicnoj diskriminaciji u sportu od strane predsednika saveza jednog olimpijskog sporta i to drzavnog prvaka i rekordera 9 sa evropskog prvenstva i najboljeg svih vremena u Srbiji niko nije reagovao a sad pricam ti pricu!
    Nadjite kod Vas u arhivama prijavu od pre 2 do 3 godine ima ih vise !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.