Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole institucija zbog porodičnog nasilja u Zablaću 1Zoran Pašalić Foto: Medija centar

Na osnovu medijskih napisa da je žena, koja je pretučena u selu Zablaće kod Čačka, nekoliko puta prijavljivala porodično nasilje, Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Opšte bolnice u Čačku, saopšteno je danas.

Od resornog ministarstva, povodom medijskih navoda da je nadležni centar za socijalni rad imao saznanja o nasilju u toj porodici, Zaštitnik građana je zatražio da izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad u Čačku i da ga o rezultatima nadzora obavesti u roku od 15 dana.

Od MUP-a zatražio je da ga u roku od 15 dana, izvesti da li su ranije obaveštavani o nasilju u ovoj porodici, koje mere i aktivnosti su preduzimali, kao i da li je uspostavljena saradnja organa u cilju zaštite žene i dece.

Od Opšte bolnice u Čačku Zaštitnik građana zatražio je da ga u roku od 15 dana obavesti da li su imali saznanja o nasilju u porodici, kao i koje mere su, u saradnji sa drugim organima iz sistema zaštite od nasilja u porodici, preduzeli kako bi se pružila adekvatna zaštita i podrška žrtvi.

Muškarac G.V. (30) iz sela Zablaće kod Čačka uhapšen je u utorak zbog teških telesnih povreda koje je naneo supruzi koju je pretukao motkom u porodičnoj kući i tom prilikom joj otkinuo uvo i slomio nekoliko rebara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari