Zaštitnik građana pokrenuo postupak zbog pogibije radnika u centru Beograda

Ostavite komentar


  1. Ubistva radnika od strane neefikasne drzave i bahatih privatnika, postali su sinonim liberalnog kapitalizma u Srbiji. U stvari nije to liberalni kapitalizam, vec javasluk drzavnih inspekcija i krivicno delo privatnika koju tolerisu svi delovi establismenta, pocevsi od medija, preko policijie, sudstva pa sve do izvrsne vlasti.

  2. Pa kada ste videli radnika na skeli da je vezan sigurnosnim pojasom za cvrsti deo objekta? E, to je zakonom odavno regulisano, tj, obavezno je. Zasto sve u ovoj zemlji mora biti uradjeno na pogresan nacin? Pa cak i u zlatnom dobu velikih gradjevinskih preduzeca – Komgrapa, Ratka Mitrovica i Energoprojekta, takva obaveza je postojala, ali se nije postovala. Zar je tako tesko kupiti 20-ak pojaseva, i biti dosledan u davanju otkaza radnicima koji ne postuju pravila? Zar je tako tesko osuditi na nekoliko godina prave, a ne uslovne robije odgovornog rukovodioca gradilista koji dozvoljava takve stvari? Zar je tesko zatvoriti preduzece ciji vlasnici vrse pritisak na odgovorna lica da ne sprovode propise? Moze li se biti inspektor, tuzilac ili sudija a da se nema ni malo hrabrosti da se suprostavi bilo cemu pogresnom? Jesmo li mi zaista „naopak“ narod ili smo samo gomila plasljivih i nedisciplinovanih idiota?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.