Saša Janković, zaštitnik građana, počeo je juče prvu kontrolnu posetu Bezbednosno-informativnoj agenciji, potvrdio je za Danas zaštitnik građana.

Janković kaže za naš list da je kontrola rada Bezbednosno-informativne agencije u toku, ali da se još ne mogu davati konkretne informacije o tome sve dok se rezultati ne saopšte Bezbednosno-informativnoj agenciji i dok se o tome ne obavesti javnost.

– Kontrola rada se fokusira na primenu mera vršenja poslova iz njihove nadležnosti kojima se ograničavaju Ustavom zagarantovana prava građana – ističe Janković. On dodaje da se kontrola obavlja kroz razgovore sa rukovodstvom i operativcima BIA i proverom dokumentacije.

Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA, potvrđuje za naš list da se kontrola fokusira na primenu posebnih pristupa i mera koje Agencija obavlja u skladu sa zakonom.

– Kontrola se odnosi na odstupanja od ustavnog načela o nepovredivosti i tajnosti pisama i drugih sredstava komuniciranja – ističe Stojić. On dodaje da BIA shvata nužnost i neophodnost ovakve kontrole i da su svi članovi Bezbednosno-informativne agencije otvoreni za saradnju sa zaštitnikom građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari