Zašto je Mladić heroj huligana?

Most Radio Slobodna Evropa

Ostavite komentar


  1. Huligani vole huligane, Vucic obozava huligane jer je jedan od njih, a kad neko dira njegovu brkatu decu ondasu ona zlato, sin muje isto huligan kao i on, danema kobri on bi svaki dan dobijao samare od drugih vecih huligana daga nauce da postuje vece hulugane,
    Eto prosto objasnjeno, cela srpska vlada je huliganska,

  2. Neka neko uradi dokumentarac kako je ratko uhapsen. Gde, ko ga je cuvao, kako je izgledao. Kako se i krio u „svojoj“ zemlji kod „svog“ naroda. Kako su ga „čuvali“saborci i službe. Na kraju, valjda će i onaj sa IQ 50 sa shvati ko ga je predao. Kako se čuva čovek vredan za jedan narod. Eto, objasnite ljudima šta je prethodilo muralima. Ubistvo gardista na Topčideru ostavite za srugi dokumentarac.

  3. Da nije bilo R. Mladića i vojske RS broj stradalih Srba u Bosni bi bio daleko veći.
    Ali koga u Srbiji briga za poginule Srbe u Bosni.

  4. Sta rece Selmani l albanskom ubici srpskog policajca. Ne rece. Sramote.

  5. Olako smo prihvatili da je R.M. zločinac,da li ima krivice,naravno. Kolika je krivica Orića,Gotovine i ostalih? Ova dvojica su čak lično činili likvidacije. Zbog takvih stvari za mnoge je R.M. heroj. Ako ovi mogu biti heroji pa može i Ratko. Inat je dobro poznat u Srba,nekad je to dobro,nekad ne.

  6. Nova epizoda „Pola sata srbofobije“ sa Omerom Karabegom… Iako je nacionalizam i slavljenje ratnih zlocinaca prisutno medju svima, potenciraju se samo Srbi i Mladic. Ni reci o Oricu i Bosnjacima, o Oricu koga cak i Majke Srebrenice smatraju za heroja, ne spominje se Gotovina i Hrvati ili sto se sada kao heroj slavi bivsi pripadnik uck koji je u Loznici ubio policajca. Spominju se Srbi koji navijaju za Italiju protiv Hrvatske ali se ne spominju uzvici „ubij Srbina“ od strane albanskih i hrvatskih navijaca u Nemackoj. Samo su Srbi „problem“ i tako svake nedelje u svakoj sledecoj epizodi. Inace, optimizam Sofije Todorovic o njenom pozitivnom uticaju i otvaranju ociju kod mladih nema nikakvu osnovu kao ni neno izigravanje zrtve, posto su nju i njen NVO kao i zadatke koja obavlja provalili svi a ne samo „rezimlije“ i oni koji se „kupuju za dve hiljade dinara“.

  7. Mladić nije heroj huligana već ljudi kojima je spasio život. Naravno da se to odnosi uglavnom na Srbe u BiH, ali i delom naBošnjake i Hrvate. Rat u BiH je bio jedini u 20. veku na ovim prostorima, a verovatno i koje stoleće pre toga, u kome Srbi nisu najviše stradali. Već to je dovoljan razlog da Mladić bude heroj za Srbe u Bosni a i šire, za sve koji osećaju da su Srbi jedan narod. Jedno biste morali znati, rat u BiH nije bio nacionalistički već verski, zato prestanite tupiti o nacionalizmu. Na kraju, Mladić je osuđen po komandnoj odgovornosti, ne zbog zločina koje je počinio, hrvatski komandanti u BiH su osuđeni i zbog ličnih zločina, samo su bošnjački abolirani bilo kakve odgovornosti. Taj osećaj nepravde je još jedan razlog što je Mladić heroj za većinu Srba. Ali kome ja to pričam kad vas sve to i ne interesuje. Paja Patak dobio zadatak…

  8. ЖИВЕО ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Nisu Srbi poceli da ubijaju Bosnjake,vec obratno.Secate se one srpske svadbe secate li se Dobrovoljacke i one nase dece pobijene od strane Bosnjaka.Ili to mozda i nije vazno,to su samo srpska deca.Pa da,kako ono rece ona majka iz Srebrenice-Oric je heroj.I eno ga,slobodan.Sta to znaci?Znaci da svi treba da promenimo veru,da bi bili heroji i da bi sacuvali nasu decu.Mozda neka budala smatra da te Srbe preko Drine i treba pobiti ili proterati,sta nas briga.Ali,onda ces i ti doci na red.To,sve dok istina ne ispliva.Ko je doneo odluku u BiH da se Srbi pocnu ubijati.Istinu,i samo istinu.Samo tako mozemo da se pomirimo.Na kraju,jedan smo narod,samo druge vere.Mozda je zato i mrznja jaca.

  10. Moze se razumeti zasto je Maldic heroj huligana, ipak se radi o huliganima ali zasto je Oric heroj Majkama Srebrenice? Da li Omer Karabeg i sagovornici imaju odgovor na to pitanje?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.