Zašto je nabavka medicinske opreme i dalje „strogo poverljiva“?

Tajnost podataka Vlade Srbije i RZFO o trošenju javnih sredstava tokom epidemije nije opravdana, ističu u Transparentnosti Srbija

Ostavite komentar


  1. Zato sto ne znaju i ne umeju nista transparentno obaviti, bez muljanja i ugradjivanja. Zato sto o svemu odlucuje jedan covek, poput Cosa Nostre. To se vec praktikuje 8 punih godina (i zato je, nesumnjivo kriv Djilas, znate vec pricu, da vam ne pricam).

    1. Pa zato sto Opoziciji nikad dosta ???
      Sve im je malo,bilo sa kojim brojem da se izađe u javnost uvek ce biti sumnjičavi???

  2. Čuj zašto?! Svi poslovi u državi se svode na burazersko partijsko uzimanje novca iz budžeta. Prethodnici su uveli taj sistem poslovanja, a ovi zlikovci su ga razvili do savršenstva.

    1. Da li su javne nabavke i poslovi ranije bili transparentni. Jesu, izuzev nekih medjudrzavnih ugovora kao sa FIAT-om. U vreme epidemije n1h1 (2009-2010), sve kupovinei nabavke su bile javne. Samo u ovo vreme se bolest i nesrece koriste da se vlast obogati. A ti relativizujes, da pokazes da su svi isti. Nema vecih cuvara Vuciceve vladavine od vas koji sve relativizujete i abolirate ovu vlast. Koja cini tako grozne stvari koje drugi nisu cinili.

      1. Kao što napisah, ovi su najveći zlikovci, a ti pokušavaš da zažmuriš na utemeljenje krađe budžeta kroz državne aparate. Podsetiću te samo na stečajnu mafiju. Realno je da svi koji su se bavili politikom u poslednjih 30 godina bi trebalo da budu procesuirani i doživotno im se zabrani pristup državnim organima. Svojom politikom i ličnim interesima, sujetom i narcisoidnošću su doveli državu u ovakvo stanje.

  3. Napokon ! Vi ste jedini medij koji je potegao ovu kradju i prekradju, jer „sefu“ ocigledno ne pada na pamet da se makar i pomene najcrnja muljavina u toku ugrozenog zdravlja nacije. Cestitam novinaru i urednicima Danasa na gradjanskoj i novinarskoj hrabrosti !

  4. Neka kradu, treba još više da kradu kad je Srpski narod zabio nos u pesak i ni prstom da mrdne. Nije Vučićeva policija jača od naroda, kad bi na ulicama Beograda bilo 1.000.000 ljudi sve bi bilo drugačije, nestalo bi ovih lopova za sva vremena.

  5. Pa gde god se mulja i gde se uzimaju masne provizije uvek je neophodno da bude skriveno od javnosti. Burazersko-mafijaska klika je i pandemiju Korone uspela da iskoristi u stilu vestih sibicara (to je ono, brze, brze, evo policije). To je organizovana kriminalna grupa uglavnom bez skole, ali sigurno bez morala i etickih normi. Sljam je kompliment.

  6. Pa zato što je nabavljana na brzinu zbog realnih potreba zbog covida19, a nisu stigli da „operu“ papire

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 9

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.