Zašto je pilot pokušao da poleti na kratkom delu piste, a onda poleteo sa livade i zakačio antenu?

Ostavite komentar


  1. Iznajmljeni avioni krsevi stari preko dve decenije, iznajmljene neobucene posade, podeseno za katastrofu. pitanje je samo vremena. Secam se nekadasnjeg JAT-a njihovih provera i obuka posada.

  2. Biće sve ovo objašnjeno u seriji o avionskim nesrećama, tamo negde u martu 2025. godine.

  3. Gde su nasi piloti koji su uvek vazili za odlicne pilote. Leteo sam par puta sa bivsim jatom zaista su bili vrhunski. Jednostavno ne osetis kad je avion pri sletanju dotakao pistu.

  4. Više je to od „neobjašnjive bizarnosti“. U poslednje vreme primetni su neobični uglovi i skraćenja putanja aviona u prilazu i/ili po poletanju sa aerodroma. Postoje priče da kompanije stimulišu pilote da štede gorivo. Može li, i kada, takva stimulacija da utiče na bezbednost letenja ..?

  5. Jednom rečju bih nazvao pilota koji je veoma lako mogao da usmrti sve u avionu, ali bojim se da mi komentar ne bi bio objavljen.

  6. Ovo nije nikakva „neobjašnjiva bizarnost koja se dešava i obučenim ljudima“, nego nesreca koja je izbegnuta samo pukom srecom! Avion je preleteo autoput na visini od samo 50 fita (oko 15 metara).

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.