Zašto se Šapić nije pojavio na obeležavanju 80 godina od oslobođenja Beograda?

Ostavite komentar


  1. Svaka cast i hvala oslobodiocima Beograda. Prvih dana posle oslobodjenja svi smo bili radosni, odusevljeni. Nazalost, nesto kasnije, po odlasku herojskih partizanskih boraca, pojavila se OZNA . . . represija, ispitivanje, potkazivanje, narodni neprijatelji, hapsenja, strah, Specijalni sud za zlocine protiv srpske nacionalne casti. Nismo ni sanjali da ce posle 4 godine nemacke okupacije, glavna meta „crvenih oslobodioca“ biti obrazovani imucni gradjani i njihova imovina. I teror koji je trajao od 1945 do 1953 godine. U IME NARODA !

  2. За г. Шапића знамо да није баш бистар и речит, али, када чујем шта говоре Лалић и Ћоровић, он ми изгледа знатно прихватљивије.
    То је проблем опозиције уопште. Власт је лоша и с много мана, али, опозиција некако успева да буде – гора.

  3. sve je lepo rečeno . Beograd će da se srami šapića jednog dana , u šta je hteo da ga pretvori .

  4. Odsustvo Ŝaapića je poklon -Beograđanima. Svoje odustvo iz stolice gradonaĉelnika trebalo bi što pre da ponudi doživotno građanima.

  5. Oni koji osporavaju ulogu četnika u Drgom svetskom ratu da se obrate četničkim vojvodama : dr Vojislavu Šešelju,Tomislavu Nikoliću ,Andriji Mandići ( predsedniku skupštine Crne Gore), i drugima ( ima ih prilično) kao i njihovim sledbenicima,saborcima,kumovima,saradnilima,….da im današnji ideolozi to detaljnije objasne,da bi se videlo da li SNS može da prisustvuje ovakvim manifestacijama?

  6. Svaka cast i hvala Srbima koji su bili u partizanskim jedinicama i borili se protiv Nemaca i drugih okupatora, a nisu pocinili zlocine protiv srpskog stanovnistva u toku rata i nakon „oslobodjenja“. Izmedju vojske Austrijskog kaplara Josipa Broza sa nepoznatim simbolima i vojske nosioca Albanske spomenice Generala Draze Mihajlovica cija se vojska borila pod srpskom zastavom i srpskim grbom uvek cu birati ovu drugu. Da ne zaboravimo i da se ipak podsetimo da je od strane SAD-a i saveznika cetnicki pokret priznat kao saveznicki a ne onaj koji je saradjivao sa Nemcima kao i da je Draza Mihajlovic nakon smrti odlikovan najvecim americkim vojnim odlikovanjem. Za Srbiju to nije bilo oslobodjenje vec bezdan iz koga se jos uvek nije oporavila a nije sigurno i da ce se ikada oporaviti.

  7. ..proslost nam je slavna i tuzna..buducnost je buducnost..a tu lutamo samo da neodemo u proslost kao Sapic,

  8. Prisystvo Sapica bi bila uvreda za oslobodioce.A i ovi,aktuelni rezimlije ne pripadaju pi svojoj ideologiji,djelovanju i svjetlonazoru,tom dogadjaju, niti to iskreno radr

  9. Svi vi dobro znate ko je oslobodio Beograd ali se pravite ludi. Svi se sjecaju Ozne i komunista a niko se ne sjeca svih penzija od kojih ste zivili poslije rata, nije bilo vecih boraca i prvo boraca od vas u Srbiji, da ne pricam o borackim penzijama o svim najboljim i besplatnim skolama u Beogradu . Jugoslavija se i raspala kad vise niste mogli uzimati vecinu nova iz te zemlje da ne pricam da ste vi iskoristili vojsku koju smo svi placali da pokazete kako ste vi nadmocni nad golorukim narodom. Sram vas bilo.

  10. Tužna je činjenica da imamo čoveka koji je gradonačelnik Beograda i koji ne prisustvuje danu oslobodjenja od fašizma iz ideoloških razloga. Ja bih okrivio idiota koji mu je omogućio da dodje do mesta gradonačelnika. Svi znamo ko je taj zar ne?

  11. Divan članak, svaka ćast! Sve što ste rekli je istina.
    A njegova porodica i porodice poput Šapićeve su u vremenu po kome pljuju, mnogo bolje živele od moje, ali su nezahvalni za ono što su imali.

  12. Ma kakav Draža kakav Tito nemaju oni veze sa tim što se nije pojvio.
    Eno ga u garaži farba autobuse.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.