Aktuelno rukovodstvo „Politike’’, novine i magazini, nastavilo je organizovanu akciju umanjivanja suštinske uloge i značaja porodice Ribnikar u osnivanju lista Politika, navodi se u saopštenju Fonda Ribnikar – Politika.
Prvo su jednostranom odlukom direktora Srđana Janićijevića i odgovorne urednice Ljiljane Smajlović na dan proslave 103-godišnjice lista iz prepoznatljivog zaglavlja uklonili imena osnivača, vlasnika i obnovitelja Politike – četvorice Ribnikara, podseća Fond i dodaje da je na osmoj stranici jučerašnjeg broja objavljena informacija da su „potomci jednog od osnivača lista Politike Boška Boškovića posetili redakciju i razgovarali s generalnim direktorom Janićijevićem“.

Aktuelno rukovodstvo „Politike’’, novine i magazini, nastavilo je organizovanu akciju umanjivanja suštinske uloge i značaja porodice Ribnikar u osnivanju lista Politika, navodi se u saopštenju Fonda Ribnikar – Politika.
Prvo su jednostranom odlukom direktora Srđana Janićijevića i odgovorne urednice Ljiljane Smajlović na dan proslave 103-godišnjice lista iz prepoznatljivog zaglavlja uklonili imena osnivača, vlasnika i obnovitelja Politike – četvorice Ribnikara, podseća Fond i dodaje da je na osmoj stranici jučerašnjeg broja objavljena informacija da su „potomci jednog od osnivača lista Politike Boška Boškovića posetili redakciju i razgovarali s generalnim direktorom Janićijevićem“. Informacija je naslovljena sa „Poziv potomcima osnivača ‘Politike’“.
„Uz puno uvažavanje saradnika s platom Boška Boškovića već u drugoj godini od njenog osnivanja, kao i njegovih potomaka, dužni smo da podsetimo da je osnivač Politike bio Vladislav F. Ribnikar“, navodi se. Njegov otac Franja i brat dr. Slobodan Ribnikar pomogli su mu finansijski da pokrene list, ali osnivač Politike je Vladislav F. Ribnikar i potomci osnivača Politike su pripadnici porodice Ribnikar, naglašava se u saopštenju i postavlja pitanje „Koji se razlozi kriju iza ovakvih poteza aktuelnog rukovodstva Politike?“
Fond Ribnikar – Politika, uz saglasnost porodice Ribnikar, pokrenuo je postupak da se svim pravnim sredstvima, uz podršku javnosti, zaustavi ovakvo nasilje i čitaocima vrati prepoznatljivo zaglavlje Politike, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari