Zašto sindikalci u Hitnoj pomoći u Nišu najavljuju “tihi štrajk” 1Foto: V. Torović

Dragan Stamenković, predsednik Sindikata Srbije u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) u Nišu, kaže da bi zaposleni u ovoj medicinskoj ustanovi mogli da stupe u “tihi štrajk” jer od jula ne primaju „kovid dodatak“, iako i dalje rade sa kovid pacijentima.

“Medicinskim radnicima u ZHMP  obustavljen je „kovid dodatak“ iako rade sa takvim pacijentima. Vozači redovno odvoze obolele do Kovid bolnice u Kruševcu”, objašnjava Stamenković, koji je, inače,  uzbunjivač i vozač u niškom ZHMP.

On tvrdi da takav dodatak primaju zaposleni u ostalim zavodima, mada im malo kasni, a njima je ukinut bez objašnjenja.

“Imamo problem i zbog nejednakih koeficijenata zbog odluka direktora Slavoljuba Živadinovića. Koeficijent medicinskim tehničarima u ostalim zavodima iznosi 15,32, a u Nišu svega 13,57, te je zato velika razlika u plati za isti posao koji obavljaju. Sada smo veoma nezadovoljni i razmišljamo o tihom štrajku, da jedni rade, a drugi ne, kako ne bismo ugrozili pacijente”, napominje Stamenković.

Prema njegovim rečima, u zavodima u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu koeficijent vozača je 13,57, kao i njegov.

“Ostalim vozačima u Nišu i onom koji me je menjao dok sam bio na bolovanju je 8,98. Dakle za 27.000 dinara je manji koeficijent na mesečnom nivou. Ne znaju da objasne zašto, ali zaposleni uveliko puštaju tužbe”, upozorava on.

Danas je pokušao da dobije komentar od direktora Živadinovića, ali se on nije javljao na mobilni telefon do trenutka objave ovog teksta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari