Zašto srednjoškolci ne veruju u vakcinaciju protiv kovida?

Škola gubi trku sa teorijama zavere

Ostavite komentar


  1. Zasto je problem testiranje ucenika. To bi sprecili da zarazena deca solaze u skile i dalje sire virus na drugu decu, a ona na roditelje, nastavnike i sl. Zar je problem da drzava ovo sprovede, da li ovo toliko kosta. Nije mi jasno drava trosi novac na mnoge druge stvari i to nije problem. Nemojte reci da drzava uvazava protivljenja gradjana, a u drugim oblastima ne uvazava?! Jasno nam je svima da polticari misle samo na sebe, zato pitam zasto se ovo ne radi

  2. Niste ulagali u prosvetu koliko je trebalo, ne nagradjujete nahbolje koliko bi trebalo. Dosta škola ni mikroskop nema. Nikad vlast nije cenila znanje, partija zna sta je najbolje. Eto i rezultata.

  3. nije otpor kod nastavnika nego kod ucenika.

    veci otpor je kod zdravstvenih radnika i doktora

  4. zato sto profesorka biologiije jedne ugledne bg gimnazije otvoreno uci decu da ne treba da prime vakcinu i ka virus ne postoji?

  5. Kad je bila epidemija velikih boginja bila sam u osnovnoj školi. Došlo naredjenje da se svi vakcinišu. Lekari došli u školu sve nas vakcinisala i kraj priče. Epidemiju suzbili i nikome ništa falilo nije. Ovo danas se razvlači već druga godina. Čula sam neki dan ima par zemalja sa 99 posto vakcinisan i da li im nešto fali. Suviše smo razmaženi

  6. Svaki proizvod koji je namenjen ljudskoj upotrebi, mora da ima Garanciju i Tehničku kontrolu, a za njega Garantuje proizvođač.
    Jedino to ne važi za hemikalije koju ljudi unose u svoj organizam i još se traži njihov „dobrovoljni pristanak i odricanja od Prava Žalbe i Tužve“ …?!
    To je neka „napredna medicina“, koja, izgleda, prati modne trendove…!

  7. Vera je za crkve, verske institucije…Vera ne traži NIKAKAV DOKAZ.
    Znanje za škole. „Znanje zasnovano na dokazima“ ; pitam se , čuo li je neko za taj pojam?.
    Neko je tu nešto pobrko. Verovatno ja. I to dosta toga

  8. Zato sto su uz strah od promaje u tradicionalne srpske vrednosti usli i strah od pomracenja sunca i strah od vakcina. Takav nam je kulturni model.

  9. „Meni je najupečatljivija scena da je većina digla ruke na moje pitanje da li znaju nekog ko se razboleo i imao tešku kliničku sliku.. “
    Zamisli, cela ucionica djaka, a u zivotima svih njih razboleo se samo jedan isti nastavnik. I svi digose ruke..

  10. Školstvo je u zapećku i u njemu tavori svakakav kadar. Još pre 30g smo se mi đaci čudili nekim nastavnicima kako su završili škole i došli do katedre. Za podučavanje nije dovoljno položiti neke ispite, treba imati entuzijazam za podučavanje, biti dobar psiholog i do kraja ostati i đak (obnavljati stara i sticati nova znanja)… Učaure se, stagniraju, a do je već nazadovanje… Retrogradnih, demotivišućih i agresivnih uticaja na sve strane, posebno preko interneta, bez ikakve kontrole… Društvena kretanja su tako jasna: ponašanje u prolazu pored verskih objekata, u javnom prevozu (saobraćaju uopšte), ogromne količine razbacanog đubreta, polomljen javni inventar, struktura javnih tj. popularnih ličnosti („influensera“), pa i „kvalitet“ vršilaca vlasti… Na vidiku nema razloga za bilo kakav optimizam…

  11. Ma nije to samo do obrazovanja. Ovde je sve izvrnuto naglavačke od sistema vrednosti do potpuno poludelog moralnog kompasa. Lično poznajem dva doktora nauka koji neće da se vakcinišu. Prvo univerzalne vrednosti treba da dobiju prioritet koji nikad nisu imale u ovom društvu pa tek onda možemo da pričamo o obrazovanju i kritičkom rasuđivanju.

  12. Ama kakve teorije, deci jednostavno NE TREBA vakcina protiv kovida jer je bolest bezopasna po njih! Tu je priča završena!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.