Zašto su populističke vlade dosta bolji menadžeri vakcinacije?

DW prenosi analizu portala Watson

Ostavite komentar


  1. Mene ova analiza podsjeća na onaj odvratni vic u kojem se pita “Kakva je razlika između učitelja i pedofila …” neću ga zavrsiti ali potražite kraj

  2. Pa kakve su ovo izjave – nije tacno da je EU Titanik jer „EU se prilično založila za fer raspodelu vakcina – recimo inicijativom Kovaks „. A od Kovaksa nismo dobili nista. Mislim jesmo jadni i bedni, ali brate pa nismo glupi.

    1. Populisticka Vlada je Vlada Angele Merkel.
      Generalno, najveci populisti su „borci protiv populista“.

  3. Mislim da malo preterujete sa kritikama,,,,Srbija je odradila odlican posao sa vakcinama,,,daleko od toga da sam za ovu vlast i sve sta se desava ali konkretno za vakcine ste super prosli,,,U Kanadi ,kao razvijenoj zemlji vakcina nema,tek su neki staracki domovi primili odredjen broj tako da situacija bas losa,,,Od sutra ces morati i da budes u hotelu tri dana o svom trosku,ako dolazis iz inostranstva ,dok ne dobijes rezultate,,,

  4. Odgovor je jasan.
    Populističke vlade manipulišu narodom. Takav narod bez ikakve ograde veruje vladama koje ga zatupljuju.
    U zemljama gde vlade nisu populističke, gde ljudi razmišljaju svojom glavom, svako odlučuje prema svojim procenama i kriterijumima.

    1. O čemu pričate? Ko vama manipuliše u Srbiji, bar o vakcinama kad je reč? Ko vam brani da razmišljate svojom glavom, da odlučujete prema svojim procenama i kriterijumima obzirom da je vakcinacija na dobrovoljnoj osnovi i da možete da birate da li ćete se vakcinisati ili ne? Štaviše, možete da birate koju ćete. Sama teza je besmislena.

  5. Kineska vakcina Sinofarm je dobila uslovno odobrenje za pustanje na trziste a ta vakcina je, za samo tri dana (!), citiram izjavu Agencije za lekove i medicinska sredstva u Srbiji, „nakon uvida u dokumentaciju“ odobrila tu vakcinu. Studije u fazi III sprovedene su u deset zemalja sveta, između ostalog u Bahreinu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), Peruu, Srbiji, Maroku, Argentini, Jordanu i Pakistanu. Toliko, radi istinitog informisanja javnosti u Srbiji. Hvala vam na poverenju.

  6. Nemacka,oskudeva u Vakcinama,iako je Fajzerova ,nemackog porekla,jer je
    radi pravilne raspodele prepustila inicijativu Briselu odnosno EU.
    Tako da se vec zakazani rokovi za Vakcinaciju pomeraju.
    Berlin,31.01.2021-

  7. Ne reče stručnjak da li će nemačke firme prestati da izvoze svoje proizvode u tu zlu Kinu.

  8. Ko ne pristane ide kod Navaljnog.Smeće možete utrapiti u tim zemljama.Inke i Maju su dale zlato za stakalca.Na zapadu traže dokaz da je nešto vakcina.Iz EU su rakli da rusku i kinesku vakcinu ne planiraju da uvoze.Naj više je naručeno od J&J kompanije.Oni su jedini sa jednom dozom a ne dve ali još nije ni onabprihvaćena.Prekjuče velecuelanski predsednik na tv reče da su napravili vakcinu.Uzrael dibija Fajzer i rekli su da su prezadovoljni zaraženost oko 0,68%.U Rusiji raste zaraza iako od oktobra „vakcinišu“ (setite se unuke Putina).

  9. „Populisti“ brinu o svom narodu za razliku od onih sto etiketiraju…

  10. Svaki od vladara vidi priliku da iz ovoga izađe kao majka tereza naroda ni sami ne veruju u priču ali je politički odlična jer se predstavlja lično tipa ja vam nabavio vakcine ja vas spasio…

  11. Nisam stručnjak za vakcine kao neki od gornjih komentatora.
    Moram da primetim sledeće: nije ceo svet Zapad pa da čekamo šta će nam Zapad odobriti.
    Fajzerova vakcina je RNK vakcina, a takve vakcine su se do sada koristile isključivo u veterini.
    Osim toga, načini skladištenja, rok upotrebe i sl. ne izgledaju mi kao nešto primenjivo kod nas.
    Da Venecuela proizvodi vakcinu, verovatno je tačno – naime, Rusi daju svakoj zemlji koja to hoće – tehnologiju i repromaterijal za proizvodnju vakcine.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.