Fudbalsko prvenstvo Srbije biće nastavljeno početkom marta, a pauza je, bar se tako očekivalo, trebalo mnogo mirnije da protekne na crno-beloj strani Topčiderskog brda. Partizan je dominirao tokom jeseni i sasvim zasluženo Crvenoj zvezdi pobegao čitavih 10 bodova, što će u okolnostima domaćeg fudbala verovatno biti nedostižno za „večitog rivala“.

Ipak, nezadovoljstvo sportskog direktora Mladena Krstajića zbog lošeg odnosa struke i uprave u aktuelnom šampionu, a zatim i njegova suspenzija od strane Upravnog odbora, skrenule su pažnju sa rezultata i plana priprema oba tima. Odluka trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića da povuče, doduše usmenu, ostavku i nastavi sa ovim timom poteru ka novoj šampionskoj tituli samo je na kratko, bukvalno tokom Božićnih praznika, spustila tenzije u Partizanu jer nas sasvim sigurno čekaju burna dešavanja u klubu tokom januara.

Dešavanja u Partizanu dosta su pomogla crveno-belima jer se tako stišala rasprava oko loših rezultata u jesenjoj polusezoni i poraza u derbijima sa crno-belima i Vojvodinom. Međutim, teško je verovati da će armija navijača Crvene zvezde još dugo gledati ka dvorištu komšija pa je aktuelnom rukovodstvu i te kako važno da načini nadljudske napore i izvuče klub iz letargije. Dok u Partizanu prelazni rok gotovo da nije ni počeo, crveno-beli su bili izuzetno aktivni na tom polju. Dovođenjem uglavnom mladih i van svojih sredina gotovo nepoznatih igrača, trener Robert Prosinečki okrenuo se stvaranju tima za budućnost. I pored posete prijatelju Pepu Gvardioli teško je da će neko iz drugog tima Barselone stići na Marakanu, a kao najnovije pojačanje od igrača iz fudbalski razvijenijeg dela Evrope pominje se igrač Juventusa Alberto Libertaci. Na probu je stigao i reprezentativac Gane Natanijel Asamoa, o čijem će angažovanju hrvatski stručnjak odlučiti tek posle prvog dela priprema.

Sutra prozivka crveno-belih

Crvena zvezda će sutra početi pripreme za nastavak sezone, a do 19. januara radiće u Beogradu. Sledeća stanica biće Budva, a rivali na crnogorskom primorju biće Grbalj, Budućnost, Zeta i Leotar. Tim se 1. februara seli u Tursku gde će odmeriti snage sa Vinterturom, Žilinom, Klužom, Liteksom, Jangžuom i bukureštanskim Dinamom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari