Zatvoren deo Tehničke škole u Zrenjaninu, nebezbedan zbog obilnih padavina 1Foto: Pixabay/weisanjiang

Deo Tehničke škole u Zrenjaninu je, nakon obilnih padavina, nebezbedan za korišćenje zbog čega se traži alternativno rešenje za početak nastave.

Prema rečima direktora Tehničke škole Đorđa Klaća, 27. jula doneto je rešenje da se deo prostora koji koriste za opštu nastavu i kancelarije zaposlenih zatvara.

„To je montažna zgrada, građena šezdesetih godina, a zbog obilnih padavina došlo je do opasnosti obrušavanja plafona na drugom spratu, a samim tim ugrožena je bezbednost svih koji borave u tom objektu“, objašnjava Đorđe Klać

Prema njegovim rečima, renoviranje tog objekta zahtevalo bi velika sredstva, a imajući u vidu da je građen od azbestnih materijala, najbolja opcija jeste izgradnja novog objekta.

Tim povodom iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina stigla je informacija da će zbog stanja Tehničke škole morati da dođe do integrisanje kapaciteta škola.

„Privremeno rešenje je da se nastava Tehničke škole održava u objektu Srednje škole „Uroš Predić“. Za to nam je potrebna saglasnost Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Problem sa objektom Tehničke škole je godinama poznat ali od ovog trenutka počinjemo izradu projekta za novu zgradu, koja može biti na mestu stare“, obrazložio je odluku zrenjaninski gradonačelnik Simo Salapura.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari