Zatvoren starački dom u Zrenjaninu, vlasnik spreman da ispravi greške 1Zrenjanin Foto: M.Pudar

Prema podacima Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova njihovi inspektori su u Zrenjaninu zabranili rad jednom neregistrovanom staračkom domu i podneli krivičnu prijavu protiv vlasnika ovog objekta A. L.

Izdat je i nalog za hitno iseljenje korisnika koji su bili smešteni u domu, u Čarnojevićevoj ulici u Zrenjaninu.

Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da se u ilegalnom domu za stare  nalazilo deset osoba, a u ponedeljak, 22. novembra iseljeno je sedmoro korisnika, dok je jednog korisnika preuzeo srodnik.

Vlasnik doma ne negira da je bio bez svih dozvola, kaže da ga je ova situacija naterala da u katastru preda sva potrebna dokumenta.

“Mi smo letos počeli, nakon adaptacije objekta, da se uhodavamo, podneli smo zahteve za dozvole i čekali smo završetak procedure. U međuvremenu smo primili prve stanare. Svestan sam propusta i sada ću sve nedostate ispraviti, jer želim da se bavim ovim poslom” kaže A.L. za Danas i ističe da ih je prijavila jedna bivša radnica,

U saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova navedeno je da su inspektori konstatovali da A. L. obavlja delatnost socijalne zaštite, odnosno da pruža usluge domskog smeštaja odraslih i starijih lica, ali da ne poseduje dozvolu za rad u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti.

U objektu nisu bile ispoštovane protivepidemijske mere, pa je pokrenuta i krivična odgovornost vlasnika radi nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, navodi se u dopisu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari