Zatvorena plaža na Perućcu, kod Bajine Bašte 1Foto: Drina-reka.com

Populara pontonska plaža na jezeru Perućac, kod Bajine Bašte, zatvorena je po nalogu inspektora bezbednosti plovodbe, zbog toga što ne ispunjava zakonske uslove.

Inspektor je naložio i uklanjanje pontona sa površine jezera, ali u TO Tara- Drina, koja upravlja plažom, navode da ga „neće ukloniti, jer to iziskuje velike troškove“.

U Info-centru TO Tara- Drina, Danasu je potvrđeno da je plaža zatvorena do daljeg.

U obaveštenju, koje je ta TO postavila na ulazu na plažu, piše da je inspektor naložio zatvaranje kupališta „zbog nemogućnosti ispunjavanja zakonskih uslova – obezbeđivanja stalne medicinske ekipe, koja podrazumeva angažovanje sanitetskog vozila, lekara i medicinske sestre, angažovanje ljudi koji će u toku 12 meseci ,24 časa dnevno, dežurati na pontonima, kao i osam licenciranih spasilaca dnevno“.

„Molimo sugrađane za razumevanje i strpljenje do iznalaženja mogućnosti za stavljanje plaže u funkciju, u skladu sa propisima“, navodi se u obaveštenju TO Drina-Tara.

Dejan Mlađenović, direktor TO Drina –Tara, koji se juče nije javljao na Danasove telefonske pozive, lokalnim medijima je kazao da je o tom problemu obavestio opštinsko rukovodstvo i ostale koji su za to nadležni.

„Znam da je problem, jer mi nemamo uredjeno kupalište i za to smo krivi svi  mi koji smo odgovorni za ovaj grad. To je tako i zakon je takav ali, u ovom trenutku, ne možemo da ga ispoštujemo. Od direktorke Doma zdravlja dobio sam informaciju da njima nedostaje i medicinsko i nemedicinsko osoblje, tako da je i tu problem“, kazao je Mlađenović za bajinobaštanski prviportal.net.

„Ponton“, kazao je, „neće biti uklonjen sa jezera, jer to iziskuje velike troškove“ i naveo da je o tome obavestio inspektora.

Mlađenović je objasnio da su 2018. godine obavljena ispitivanja bezbednosti pontona i da je tada utvrđeno da je pontonska plaža bezbedna za posetioce, ali, kako je poručio, „ni to nije dovoljno da se pontonska plaža otvori za kupače“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari