Zatvorenici iz Gvantanama iznenadili institucije

Građani zahtevali od ombudsmana da ispita zakonitost transfera Trifunović: Dolazak zatvorenika ne povećava nivo bezbednosne pretnje
Nakon izjave mandatara nastala konfuzija o sudbini dva pritvorenika iz američkog vojnog zatvora

Ostavite komentar


  1. Da li je moguće da ceo svet zna da su pritvorenici iz Gvantanama, kojima je odobreno puštanje iz pritvora – primljeni u okviru programa humanitarnog preseljenja, odnosno primaju se kao rezidenti – samo institucije Srbije, a bogami ni domaći mediji, nemaju pojma?! Oni ne dolaze u u naše ““kazneno-popravne ustanove““ već im je ovde omogućen boravak na slobodi. Američki mediji su objavili detaljnu priču o obojici pritvorenika i procesu transfera u Srbiju – zašto dozvoljavate sebi da vam izvori budu naši neinformisani ministri i ““analitičari““? Ozbiljan ste medij.

  2. Kakva smo mi trula banana od drzave. Izvozimo pamet sa hiljadama mladih koji beze iz zemlje a uvozimo dzihad. Ovde vise mozga nema jer ova vlast ocigledno misli da moze sve bez ikakve kontrole ili odgovornosti. Dno.

  3. Šta ako uskoro neka teroristička grupa kidnapuje neku našu porodicu na letovanju u Turskoj (ili Egiptu, ako neko još letuje tamo) i zatraže razmenu za ovu dvojicu?

  4. Pa zar vam nije jasna trgovina. Primite ove da vas ne pitamo za bracu Bitici jedno vreme. Kristalno jasno.

  5. Postace oni uvazeni clanovi biblioteke i clanovi glavnog odbora a mozda i savetnici.

  6. Mogu da mislim kako se osećaju oni zaposleni po ministarstvima i raznim sekretarijatima ( ko posr..ni ) , a po prirodi posla trebali bi da imaju sve informacije o pomenutom preuzimanju zatvorenika, a da ne spominjem izjavu velikog vođe da je to " NORMALNA STVAR "

  7. Ne bih o iznenađenju iz naslova. To je postalo opšte mesto. Iznenađuje me što niko ne pokušava da dođe do bilo kakvog mišljenje iz Jemena i Tadžikistana.

  8. Koliko je samo para dobio da preuzme ove teroriste. No glasali ste za njega i ovaj narod nista bolje nije ni zasluzio.

  9. ““““falim te bože““““ što je Vučić učinio ovaj samoubilački potez.Sad će mu za vrat sesti Al Kaida ili kakvi drugi Islamisti i rešiti nas bede (bednika).Bravo Vučiću, samo tako. Piće za celu kafanu kad te budemo gledali kako daješ izjavu u kameru a oko tebe i iza tebe neke čike sa maskama-fantomkama.

  10. Toboži "vožd" je na putu, a već je i blizu cilja, da postane totalni diktator! On sve zna, o svemu odlučuje, poklanja srpska dobra, neke i prodaje, nudi zapadnom svetu "najjeftiniju (srpsku) radnu snagu" -sličnu roblju, prihvata hiljade azilanata iako druge pametne države zatvaraju svoje granice zbog straha od terorista ali to, očigledno, voždova "druga majka" Angela Mrkel od njega zahteva, gura Srbiju u NATO, sam odlučuje da su prošli izbori bili (lažni!) "refrendum za ulazak u EU", on je sve i svja, izigrava nekakvog tuskog pašu koji prima nevoljnike da mu se žale na nešto što ON neće promeniti ili poboljšati život tih nesrećnika, otima delove penzija i plata, izigrava nekakvog faraona gradeći sebi kule-spomenik u BG na vodi, ne trebaju mu ni ministri ni savetnici… Sada i ovo sa američkim robovima iz Gvantanama! I to sve čini sa glasovima, prema izlaznosti na birališta od oko 26 odsto biračkog tela! Ali ne pestaje da trubi i laže narod da ga je birala CELA SRBIJA! A pukao je i sa 131 SNS poslanika (bez prirepaka) u prošlom sazivu Skupštine, pao na 98 SNS poslanika -takođe bez prirepaka u sadašnjem sazivu. Dokle bre, zaime Boga?

  11. Dakle, ne mogu da verujem da naš mili AV uvek uspe da me iznenadi svojom samovoljom. Vrag je odneo šalu…

  12. Znao sam, da ked su otvorili direktnu avionsku liniju Beograd – New York, da će da otvore portal u Pakao.

  13. nisu mi jasni komentatori koji kritikuju evro-atlansko opredeljenje i politiku sadašnje vlade? svi nastupaju sa pro-evropskih i pro-američkih pozicija, a kada im se nešto što EU/Ameri urade ne svidi, onda je kriva Srpska vlast? i, molio bih, da mi se pojasni, kada kažete "ruska gubernija", da li mislite na ovakvo ponašanje kao što rade Amerikanci?

  14. Nije tajno pregovaranje Vucica iznenadilo institucije, ono ih je zaobislo kao sto vidimo (zabislo, policiju, ministarstvo pravde, interpol, Vladu Srbije u tehnickom mandatu, Narodnu Skupstinu) i zbog tog krsenja zakona, dela protiv drzave i naroda, narodni poslanici moraju sazvati hitnu sednicu na kojoj bi se razmatrala odgovornost mandatara. I ukoliko bi se utvrdila, a evidentno postoji, konsekventno izdati nalog za hapsenje.

  15. Za mene , ovi ljudi su nevini uhapšeni i proveli više godina u zatvoru, osim toga Amerikanci su ih maltretirali, što ostavlja psihičke posledice, i deportovali ih u nepoznato drustvo koje nije muslimansko . Sve se radi pogrešno. a pitanje je zašto ih Amerika nije primila u svoju zemlju kada su bili nevini držani u Gvantanamu? Svaki čovek koji je zlostavljan 15 godina u zatvoru ili van zatvora, napravljen je da bude hodajuca bomba koja želi da se osveti. I žena ubije supruga koji je maltretira pet godina. Mogu da kažem da nemam ništa protiv prihvatanja zatvorenika, ali smatram da se to radi da bi se dobila lova od Amerike. Neka Amerika plati naknadu za maltretiranje ovim ljudima, da makar imaju novac za pokretanje sopstvenog biznisa u Srbiji, ako dobiju posao od 200 evra mesečno, mislim da će napustiti posao i krenuce da se osvete. Deportovali su ih u siromašnu zemlju u kojoj i Srbi mrze vlast i gomila Srba je na ivici pucanja a neki su vec pukli.

  16. Nije problem sto su nam poslali ta dva coveka. Oni bas nista ne mogu promeniti. Problem je u PROCEDURI! Najvazniji posao vlasti je POSTOVANJE zakona. Ako se jedan po jedan gaze SVI zakoni i Ustav ove zemlje, kakvo je to drustvo u kome zivimo? Ima li pravde kada nekog za sitni prestup posalju u zatvor, a vlast ne odgovara ni za sta?

  17. @saša predić: vama ne smeta to što prihvatanje ovih jadnih OTETIH ljudi, kojima se NIJE SUDILO, ali su 14 godina MUČENI u AMERIČKOM logoru na OKUPIRANOM DELU KUBE, predstavlja POMAGANJE U ZLOČINU!?!? vidim da ste za "vladavinu prava"…

  18. ne mogu da izrazim nista osim gnusanja, za ovu vladu koja prihvata najprljavije stvari koje zahtevaa merika. sramota. drzali ljude 15 godina bez sudjenja, neka ih prime ili posalju kuci sta ce oni u srbiji. pa ako ih je amerika maltretitala 15 godina neka ih primi narocito ako kako ova nasa vlast kaze ne pretstavljaju bezbednosni rizik. mislim da je vreme da nazadnjaci odu. samo ovako i neceze dugo

  19. komentatorima:
    eni se čini da će biti u odnosu na: Vladicu Rajkovića i Sinišu Zlatića, mnogo bolje komšije….
    A institucije (i vi vrli građani) šta ste vi uradili za sve ove godine da u Srbiji ne bude Rajkovića i Zlatića?
    Ja ću vam kazati: niste uradili ništa….
    Jedino što znate je da širite paniku, mržnju, strah….

Ostavite komentar


Društvo

Protest protiv Rio Tinta u Valjevu: „Ako odbranimo grad odbranićemo i državu“ 8

Protest protiv Rio Tinta u Valjevu: „Ako odbranimo grad odbranićemo i državu“

"Nema politike, ideologije zaboravite to. Moramo svi zajedno da delujemo, politika je nebinta, važna je samo ideja da odbranimo naš grad. Ako odbranimo grad odbranićemo i državu", poručio je sa skupa okupljenim građanima u Valjevu reditelj Zoran Đorđević koji živi u Brazilu. Na gradskom trgu trgu u tom gradu u toku je protest protiv Rio Tinta i iskopavanja i eksploatacije litijuma u Srbiji, ali i u valjevskom kraju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.