Prihvatilište za beskućnike, koje je u Subotici otvoreno sa prvim mrazevima sredinom decembra, zatvoreno je tačno 4. januara, saopšteno je iz Crvenog krsta. Razlog tog čina je neprimereno ponašanje korisnika ovog skloništa, koji su tokom praznika konzumirali poprilične količine alkohola i stvarali haos u svom privremenom domu.

Živeći na ulici, i očito nenaviknuti na život sa pravilima, ljudi bez sopstvenog krova nad glavom praktično su na ovaj način ponovo vraćeni na ulicu.

Direktor Crvenog krsta, u okviru kojeg je otvoreno sklonište, Mihajlo Pece, kaže da su volonteri skloništa više puta morali da pozovu u pomoć policiju kako bi se sprečilo eskaliranje haosa kao posledica konzumacije alkohola. Nakon tuče 4. januara, Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da je sklonište bolje zatvoriti. – Ipak, ukoliko vremenske prilike budu to zahtevale, ono će biti ponovo otvoreno, ali tada sa mnogo rigoroznijim pravilima kućnog reda – navodi direktor Pece.

Inače, tokom manje od mesec dana rada skloništa, u kojem su beskućnicima obezbeđivani i topli obroci, u njemu je u proseku svakodnevno boravilo 12 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari