Zatvorski čuvar vozio bicikl kroz tri države - prikuplja novac za lečenje devojčice iz Novog Pazara 1foto: Pixabay

Pripadnik Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Novom Sadu Milan Mićunović biciklom je prešao 750 kilometara kroz Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu (BiH) u humanitarnoj akciji prikupljanja novca za lečenje petogodišnje devojčice iz Novog Pazara, koja boluje od cerebralne paralize, saopšteno je danas.

Po navodima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Mićunović je sa drugim biciklistima koji su učestvovali u toj humanitarnoj akciji krenuo iz Novog Sada odakle je preko Višegrada, Goražda, Pljevalja i Zlatara stigao do Novog Pazara.

„Mićunović je zbog loših vremenskih uslova koji su ga pratili prošle sedmice kroz Srbiju, BiH i Crnu Goru skratio put na kome je sa drugim biciklistima planirao da pređe 1.500 kilometara. Iz tog razloga, kao i zbog povrede noge koju je zadobio usled iscrpljujuće vožnje, prešli su 750 kilometara u uslovima jake kiše i visokih temperatura“, piše u saopštenju.

Iz uprave su podsetili da su nedavno komandiri Okružnog zatvora u Beogradu i Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu devet dana pešačili 440 kilometara od manastira Rakovica do Ostroga, da bi pomogli lečenje osmogodišnje devojčice iz Beograda koja, takođe, boluje od cerebralne paralize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari