Talentovani stonoteniseri zrenjaninskih klubova Banat i Strenes na državnom prvenstvu u Novom Sadu osvojili su dovoljno medalja da popune sva pobednička postolja. Do sada nezabeležen uspeh u srpskom stonom tenisu Zrenjaninci su ovenčali sa ukupno osam priznanja, četiri zlata, dva srebra i dve bronze. Naime, pored prva tri mesta na pojedinačnom seniorskom državnom prvenstvu, zlatna i bronzana medalja osvojene su u konkurenciji dublova, kao i srebrna i bronzana u konkurenciji mešovitih dublova. Sem sa protivnicima, takmičili su se i među sobom, pa je tako titula državnog prvaka otišla u ruke Vladimira Radonjića, koji je u finalu savladao klupskog druga Valentina Nađ Nemedija. Bronzu je osvojio Ilija Majstorović, takođe član „Banata“, kojeg je u borbi za finale nadigrao Nađ Nemedi.

– Bilo je teško u polufinalu, protiv Subotića, finale nešto lakše, s obzirom da se Nađ Nemedi i ja dobro poznajemo. Zadovoljan sam i nadam se da to zadovoljstvo dele treneri i članovi uprave kluba. Pokušaćemo da osvojimo i petu titulu, treniramo svakodnevno, naporno radimo i dajemo sve od sebe da bi to postigli – objašnjava Vladimir Radonjić, koji je državni šampionat završio sa dva zlata i jednim srebrom.

Trener ekipe „Banata“ Vladimir Marić rekao je da je ovo prvenstvo dokaz da četiri uzastopno osvojene ekipne titule šampiona Srbije nisu slučajnost.

– To je dokaz da se u „Banatu“ i „Stenesu“ radi najbolje u državi i želim da poručim da ćemo sa takvim radom i dalje nastaviti i učiniti sve što je u našoj moći da ove sezone nastavimo niz osvojenih titula – naglasio je Marić.

Dobar rezultat zrenjaninskih sportista bio je povod prijemu , koji je organizovan u Gradskoj kući.

– Ono što su stonoteniseri „Banata“ ostvarili na pojedinačnom prvenstvu Srbije nije uspeo do sada da uradi nijedan klub. Iskreno verujem da će naši stonoteniseri u maju, kada se bude igralo finale plej-ofa, uspeti da se domognu i pete uzastopne titule prvaka Srbije –rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Stoni tenis u Zrenjaninu ima dugu tradiciju, igra se punih 90 godina. Nedavno je tim povodom objavljena monografija „Banat, naš i jedini”, novinara Nenada Jonjeva, koji je u knjizi predstavio rezultate STK „Banat“ i istorijat stonog tenisa u Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari