Zavetnici: Tek rekonstruisana užička pijaca "zrela" za popravku 1Foto: Zavetnici

Zelena pijaca u Užicu, čija rekonstrukcija je kasnila i koštala milion evra, kako navode u lokalnom odboru Srpske stranke Zavetnici, potpuno je nefunkcionalna i moraće ponovo da se rekonstruiše, pa se pitaju ko će to da plati.

„Za samo milion evra, novca građana Užica, dobili smo pijacu koja je sve samo ne funkcionalna. Krov je postavljen previše visoko, tako da duva sa svih strana i prokišnjava, pa su prodavci pored tezgi prinuđeni da nose kišobrane, a letos će koristii i suncobrane“, navode užički Zavetnici.

Od vlasnika tezgi, ističu, „traži se uvođenje fiskalnih kasa i korišćenje elektronskih vaga, iako ne postoje priključci za struju“.

„Verovatno su projektanti mislili da se za rad ovih uređaja koristi snaga promaje, koje sada ima više nego ikad?“

Dodaje se da je zbog svega navedenog pijaca, koju nazivaju „vila promaja“, „uglavnom prazna, jer ljudi neće da plaćaju pijačninu, kada ne postoje adekvatni uslovi za rad“.

Podseća se na to da su nezadovoljni vlasnici tezgi protestivali, ali da i pored toga nema reakcije nadležnih.

Zavetnici navode da su „blagovremeno upozoravali na to da će nakon rekonstrukcije pijace, koja je papreno koštala, biti više problema, nego koristi“, te da se „sve ono na šta su ukazivali pokazalo kao realan problem“.

Građani Užica, ističu, „dobro znaju za čuvenu rekonstrukciju bazena, koja će ponovo koštati Užičane i da će slična situacija, izgleda, biti i sa pijacom“.

„Izgleda kao da se gradska vlast trudi da sve uradi pogrešno i da je jedino bitno da se ogroman novac iz budžeta potroši, a šta će za taj novac građani dobiti manje je bitno“.

„Očigledno je da će pijaca morati da pretrpi rekonstrukciju, pa nas zanima od kog novca će to biti urađeno“, pitaju se užički Zavetnici.

Građanima Užica se, dodaju, „više ne sme zavlačiti ruka u džep i to moraju da plate odgovorni u gradskoj vlasti“.

„U suprotnom, nivo bahatosti dostići će vrhunac, jer nigde u normalnom svetu ne postoji to da vlast radi šta hoće, a da građani plaćaju sve njihove greške“, poručuju užički Zavetnici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari