Novovaroška Osnovna škola bila je domaćin i ovogodišnjeg takmičenja pod nazivom „Šta znaš o Crvenom krstu“, koje većpeti put za redom organizuje Opštinska organizacija Crvenog krsta. Na ovoj većtradicionalnoj smotri znanja učestvovalo je tridesetak učenika četvrtog razreda, razvrstanih u devet ekipa iz šest obrazovnih ustanova sa područja naše opštine.

Prvo mesto osvojili su predstavnici škole domaćina iz Nove Varoši, a pobedničku ekipu činili su Milica Aksentijević, Renata Trtovići Jovana Milinković. Odlukom žirija, drugo mesto pripalo je tročlanoj ekipi iz OŠ„ Gojko Drulović“ iz Radoinje, a treće četvrtacima iz OŠ„Knezovi Raškovići“ iz Božetića.

– Osnovci su i ovog puta pokazali zavidan nivo znanja o istorijatu, programskim načelma i principipima Crvenog krsta, a cilj ove manifestacije jeste da se mališani bliže upoznaju sa aktivnostima i značajem ove humanitarne organizacije – kaže Milena Jojević, sekretar novovaroške organizacije CK.

Prvoplasirana ekipa sa Opštinskog takmičenja učestvovala je, inače, i na Regionalnoj smotri održanoj u Užicu, na kojoj su novovaroški osnovci pokazali zavidno znanje, ali nisu uspeli da se domognu finala, iz koga je kao pobednik izašla ekipa četvrtaka iz Požege.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari