Za svakog napadača od suštinske je važnosti da igra u kontinuitetu. Takođe, ne može se očekivati od jednog centarfora da postiže golove u dugačkom nizu, ako u toku utakmice dobije najviše dve upotrebljive lopte. Ne mogu da shvatim da u domaćem šampionatu kao najistureniji igrač ne budem u prilici da uputim šut na protivnički gol. Na poslednjem meču u Smederevu od saigrača nisam dobio nijednu upotrebljivu loptu – napomenuo je Andrija Kaluđerović u razgovoru za Danas.


Napadač koji u redovima crveno-belih sigurno ima najistančaniji „njuh“ za postizanje golova u dosadašnjem delu nacionalnog prvenstva nikako ne uspeva da se izbori za adekvatnu ulogu u timu.

– Želim da kažem da nisam u golgeterskoj krizi. Na četiri međunarodne utakmice postigao sam tri gola, dok sam u domaćem prvenstvu ukupno odigrao jednu i po utakmicu. Premali je broj upotrebljivih centaršuteva sa bokova ili pasova kroz sredinu koji su uopšte upotrebljivi za bilo kog napadača. Moraćemo znatno da popravimo igru u nastavku šampionata. Neophodna nam je veća kreativnost u napadu i bolja kretnja bez lopte – kritički je bio nastrojen Kaluđerović prema saigračima, ali nije štedeo ni sebe.

– Imam veliku želju, kao i čitava ekipa, da ove takmičarske godine osvojim titulu sa Zvezdom. Od takvog kluba se očekuje da u nacionalnim okvirima bude najbolji tim. Pritisak postoji, on je evidentan, ali je i neophodan da bismo na svakom meču imali najbolji mogući pristup. Verujem da ćemo već u duelu sa BSK Borčom pokazati određeni napredak, najviše u aspektu fizičke spreme, ali i efikasnosti – zaključio je u vedrom tonu Kaluđerović.

Nerealna javnost

– U Srbiji se stalno gaje neke nerealne ambicije. Sećam se momenta kada smo izvukli Ren u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope. Novinari su odmah konstatovali da je u pitanju prosečan francuski klub i da nije nepremostiva prepreka. Time su pokazali, većina njih, fudbalsko neznanje. Ren recimo u sastavu ima standardnog francuskog reprezentativca MVilu koji vredi 30 miliona evra. Zvezda nema nijednog seniorskog reprezentativca. Šta tek treći o Montanji, Pitruipi, momcima koji vrede po 15 miliona evra. Ren ulaže ogromna finansijska sredstva, imaju mnogo veću bazu igrača i znatno bogatiji budžet. Oni su trenutno klasa za srpske ekipe – rezignirano je konstatovao napadač Zvezde.

Tošićevim stopama

– Žao mi je što je Duško Tošić napustio klub. Odlični smo drugovi, a ujedno smo bili i cimeri. Razumem njegov postupak. Prešao je u mnogo bolju ligu, klub sa određenim renomeom u Španiji. Nastupima u poslednje vreme nametnuo se kao lider ekipe, zbog čega će nam posebno nedostajati. Iskren da budem, voleo bih da sledim njegov primer i u neko dogledno vreme igrama u Zvezdi izborim transfer u neku od elitnih liga na Starom kontinentu – nije okolišao Kaluđerović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari