Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu juče je završen dokazni postupak u suđenju grupi optuženih za pomaganje u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića. Sud je odredio davanje završnih reči za 1. novembar , nakon čega će biti izrečene presude.


Juče je iz spisa predmeta izdvojeno više iskaza svedoka datih u istrazi, kao i službena beleška MUP-a Republike Srpske o saslušanju Miodraga Stanića. Sud je odbio predloge da kao svedoci budu saslušani Vojislav Koštunica, Rasim Ljajić, Biljana Plavšić i Zoran Lilić.

Optuženima se sudi od 2006. godine, ali je suđenje u više navrata prekidano pošto se bivši Drugi opštinski sud dva puta oglašavao nenadležnim.

Suđenje je nastavljeno pred tim sudom, u međuvremenu je umro prvooptuženi Jovo Đogo, a posle uspostavljanja nove mreže sudova u februaru ove godine, suđenje je počelo iz početka zbog promene u sudskom veću kojem sada predsedava sudija Dragan Garić.

Za pomaganje u skrivanju ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića optuženi su bivši oficiri VRS Marko Lugonja i Ratko Vučetić, Tatjana Vasković, kao i njena majka i brat Ljiljana i Bojan Vasković. Optuženi su i Stanko Ristić, Blagoje Govedarica, Saša Badnjar, Predrag Ristić i Borisav Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari