U Kučevu je završen nesvakidašnji sportski kamp „Hvala ti, mama“, koji su organizovali firma Procter & Gamble i Olimpijski komitet Srbije. Cilj je da se promoviše razvoj mladih kroz sport i da zahvali mamama koje su zaslužne za postizanje uspešnih rezultata svoje dece.


Sportski kamp u Kučevu trajao je osam dana, a tokom ovog perioda olimpijci Srbije kroz prezentovanje olimpijskih vrednosti učili su mališane sve o sportu, i o važnosti sporta za njihov fizički i psihički razvoj. U kampu je boravilo 100 dece iz cele Srbije. Uz najbolje trenere deca su učila da igraju fudbal, odbojku, rukomet, košarku, vaterpolo, ali takođe kroz edukativne radionice saznali su i sve o važnosti sporta, drugarstvu, fer igri i timskom radu.

– Na početku godine sproveli smo istraživanje koje je pokazalo da se 43 posto dece uzrasta od dve do 18 godina uopšte ne bavi sportom. Kao partner Olimpijskog komiteta Srbije želimo da motivišemo roditelje da više uključe svoju decu u sport – izjavila je Tatjana Harms, P&G menadžerka komunikacija.

– Više generacija naših sportista dokazalo je koliko je sport bitan u razvoju mladih. Kada sportisti imaju podršku svojih roditelja, onda su rezultati sigurno još bolji. Kroz ovakve programe želimo da naučimo što više dece da vole sport, da se bave sportom i vode zdrav način života – rekao je Nikola Kuljača, predsednik Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

Deci bez roditeljskog staranja iz Kamenice i deci sa posebnim potrebama iz Doma „Drinka Pavlović“ takođe je bio omogućen boravak u sportskom kampu, jer samo zajedno možemo da poboljšamo život kroz sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari