Završena blokada puta u Šapcu 1foto FoNet Darko Pavlović

Ekološki aktivisti, koji su u Šapcu od 14 sati blokirali saobraćaj na raskrsnici državnog puta I B reda i državnog puta II A reda, posle sat vremena odblokirali su put i saobraćaj je normalizovan.

Ekološki aktivisti organizacija „Ne davimo Jadar“ i Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) nastavili su tom blokadom borbu protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, a funkcioner stranke Zajedno Srđan Mitrašinović objasnio je da je to jedini način koji ovu vlast tera da sluša građane.

Mi moramo na ovaj način da se borimo. U narednom periodu verujem da će se blokade širiti širom Srbije i da ćemo doći do kritične tačke da ćemo blokirati Srbiju, jer očigledno Srbija mora da stane da bi se nešto desilo, rekao je Mitrašinović za N1.

Mitrašinović je objasnio da je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović „pao“ na temi litijuma, pa će to biti slučaj i sa Srpskom naprednom strankom

Udruženja „Ne damo Jadar“ i SEOS održali su i prošle subote jednočasovne blokade u Gornjim Nedeljicama i Preljini pošto Skupština Srbije nije usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarenju i geološkim istraživanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari